КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 07:56

    Головна » 2015 » Листопад » 26 » АКАДЕМІЧНИЙ ОБМІН УКРАЇНА – ЧЕСЬКА РЕСПУБЛІКА: ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬНОЇ СПІВПРАЦІ
    13:23
    АКАДЕМІЧНИЙ ОБМІН УКРАЇНА – ЧЕСЬКА РЕСПУБЛІКА: ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬНОЇ СПІВПРАЦІ

    Перший університет у Чехії – Карлів університет – був заснований ще у 1348 році. Із тих пір студенти з усієї Європи приїжджають до Чехії вчитися. Уже протягом двох років поспіль студенти філологічного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди» також мають змогу згідно підписаного договору між вузами навчатися в Західночеському університеті м. Пльзень. Продовженням цієї співпраці є підписана угода про навчання наших студентів у стінах вузу Чеської Республіки протягом цілого семестру. Над реалізацією цього деканат та кафедра іноземної філології і методики навчання зараз активно працює.

       Зовсім недавно, наприкінці жовтня, уже вдруге 14 студентів філологічного факультету іноземного відділення відвідали Чеську Республіку та впродовж місяця вивчали філологічні дисципліни в Західночеському університеті м. Пльзень. Звичайно, що найдостовірніше результати співпраці звучать із уст самих студентів. Тому, приїхавши, вони поділилися своїми враженнями. Зокрема, студентка Ю.Годлевська Ю. відзначила: «Жовтень місяць був для мене насиченим і дуже цікавим. Завдяки співпраці нашого факультету із Західночеським університетом ум.Пльзень я мала змогу навчатися там протягом місяця.Мені було дуже легко навчатися, адже я вивчала лише предмети зі своєї спеціальності.А ще спеціально для насбули організованізаняття з чеської мови. Також цікавим було дізнатися, що чеські студенти не отримують бали завідвідання аудиторних занять. Вони лишенаприкінці семестру складають іспити. Надзвичайно цікавим було знайомство з чеською атмосферою,з новими друзями». О. Бідюк  зазначає: «Я хотіла б подякувати за чудову можливість відвідати університет в м. Пльзень. Це була гарна  нагода ознайомитися з новими методами навчання та порівняти систему навчання в наших країнах. Організатори ознайомили нас із цікавими куточками не тільки м. Пльзень. В останній день нашого перебування в Чехії університет подарував поїздку до Німеччини». О. Бородуліна та О. Боліла розповіли: «Ми не тільки змогли поглибити свої знання із англійської, німецької, російської мов, а також мали змогу вивчати чеську мову та культуру. У навчальну програму були включені екскурсіі, що робили навчальний процес веселим, цікавим і незабутнім. Хотілося б подякувати нашому факультету за такі чудові можливості».Не стримувала своїх емоцій К.Горбата: «Дякуючи рідному філфаку, мені пощастило відкрити для себе нові можливості. Цей місяць був наповнений моментами, які ніколи не забудуться. Організатори програми вдало організували розпорядок, тому ми вдосталь мали вільного часу, який присвятили новим знайомствам, а також подорожам за межі Чеської Республіки, зокрема, Франції, Австрії,Німеччини, Угорщини».

                                                                               Любов Летюча, завідувач

                            кафедри іноземної філології і методики навчання.

    .

    Переглядів: 365 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz