КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 08:53

    Головна » 2015 » Листопад » 18 » ДЕНЬ СТУДЕНТА
    13:14
    ДЕНЬ СТУДЕНТА

    .

    17 листопада має особливе значення для студентів усього світу, адже це — Міжнародний день студента. Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною частиною суспільства. Ідея створення міжнародного об’єднання студентської молоді зародилася в Європі наприкінці дев’ятнадцятого століття. У 1893 році в Женеві був скликаний Міжнародний конгрес студентів-соціалістів, що прийняв рішення установити і розвивати зв’язки між студентами різних країн.

    Сьогодні День студента – свято, яке є символічним об’єднанням студентів усіх факультетів і всіх навчальних закладів. Це свято є досить приємним як для студентів, так і викладачів. Адже і вони в душі ще молоді, ще й досі палає той вогонь, що спонукає не зупинятись на досягнутому, вдосконалюватися творчо й науково.

    В університеті підтримується традиція, що сягає своїм корінням ще часів середньовіччя, коли виникали перші університети і яка полягає в твердженні, що людина повинна бути всебічно розвинутою. Перш за все, вона виражається в ініціативності самого переяславського студентства та її підтримці з боку адміністрації вишу. Зокрема, за останні роки зростає за рахунок активності студентів роль в університеті студентської ради, яка зараз є дорадчим органом при ректораті навчального закладу. Її молодий колектив відіграє значну роль як куратор в усіх сферах студентського життя: побутовій, навчальній, науковій, громадській, культурній. Під егідою чи за активної участі студентської ради здійснюються фактично всі заходи, у яких беруть участь студенти, починаючи від звичайних студентських розважальних вечірок та проведення чемпіонату КВК і закінчуючи серйозними науковими конференціями.

    Активно працює і студентська соціальна служба, яка вважається однією з найкращих на теренах Київщини. Студентами в її складі ефективно впроваджується та розвивається волонтерський рух, здійснюються різноманітні заходи соціального та екологічного характеру.

    Творчо мислити, прагнути пізнавати незвідане, висувати перед собою досяжну мету і добиватися свого – таким є кредо сучасного студента. Зичимо вам, дорогі студенти, творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, нехай ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю.

    Людмила Левченко

     

    Переглядів: 405 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz