КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:48

    Головна » 2016 » Травень » 19 » ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В УНІВЕРСИТЕТІ
    21:27
    ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В УНІВЕРСИТЕТІ

    19 ТРАВНЯ  В МІСТАХ УКРАЇНИ СВЯТКУЮТЬ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ФЛЕШМОБОМ «УСІ В ВИШИВАНКАХ». В ЦЕЙ ДЕНЬ КОЖЕН УКРАЇНЕЦЬ ОДЯГАЄ ВИШИВАНКУ ТА ІДЕ У НІЙ НА РОБОТУ, В УНІВЕРСИТЕТ, ШКОЛУ, ЧИ САДОЧОК. СВЯТО Є САМОБУТНІМ І САМОДОСТАТНІМ. НИНІ, КОЛИ НАЦІОНАЛЬНА ЄДНІСТЬ, ЯК ВІДКРИТА РАНА, КОЛИ ХОЧЕМО БУТИ ЦІЛІСНОЮ САМОБУТНЬОЮ ДЕРЖАВОЮ, ЦЕ СВЯТО НАБУВАЄ НОВОГО ЗМІСТУ.

    Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу спілкуючись на перерві із колегою Ігорем Житарюком, який також був у вишиванці, запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки.

    ВИКЛАДАЧІ, СПІВРОБІТНИКИ ТА СТУДЕНТИ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ВИШУ ТЕЖ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЛЕШМОБУ, ЯКИЙ ОРГАНІЗУВАЛИ ЧЛЕНИ СТУДЕНТСЬКОЇ РАДИ. ПРОТЯГОМ ГОДИНИ СТУДЕНТКИ В ОШАТНИХ ВИШИВАНКАХ ПОХОДЖАЛИ ПО ІМПРОВІЗОВАНОМУ ПОДІУМУ ПІД МУЗИЧНИЙ СУПРОВІД. ЗА КОЛЬОРОМ ІОРНАМЕНТОМ ВИШИВАНОК МОЖНА БУЛО ВИВЧАТИ ГЕОГРАФІЮ ТА ІСТОРІЮ УКРАЇНИ. ДЕМОНСТРУВАВСЯ ОДЯГ ІЗ РІЗНИХ РЕГІОНІВ, ВРАЖАЮЧИ ПРИСУТНІХ ЯСКРАВИМИ КОЛЬОРАМИ, ТЕХНІКОЮ ВИКОНАННЯ ТАСТИЛЯМИВИШИВКИ.

    ВЕСЬ ДЕНЬ В УНІВЕРСИТЕТІ ПАНУВАВ СВЯТКОВИЙ ТА ПІДНЕСЕНИЙ НАСТРІЙ. ЗАВЕРШИЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ СПІЛЬНОЮ СВІТЛИНОЮ, ЯКА ДОВОДИТЬ, ЩО КРАЇНА ЖИВА, КОЛИ ЖИВІ Й ВШАНОВАНІ ЇЇ НАЦІОНАЛЬНІ СИМВОЛИ, ТРАДИЦІЇ, НАРОДНА ТВОРЧІСТЬ...

     
    Переглядів: 379 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz