КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 01:00

    Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Доцент університету Людмила Еммануїлівна Довбня виступила на науково-педагогічному зібранні в м. Ульянівськ (Російська Федерація)
    23:11
    Доцент університету Людмила Еммануїлівна Довбня виступила на науково-педагогічному зібранні в м. Ульянівськ (Російська Федерація)

    Оскільки на окремих спеціальностях нашого вишу російська мова вивчається як іноземна, стала можливою участь нашої землячки, доцента університету Людмили Довбні в роботі міжнародного науково-педагогічного зібрання викладачів російської мови, яке проходило 4-5 жовтня в м. Ульяновську (Російська Федерація).

    Зібрання відбувалося у два етапи: заочному — «Російська мова — духовний інтегратор міжнародного співтовариства» і очному — «Російська мова — загальнолюдський код культурної співдружності та історичного взаємозв’язку». На останньому науковці та практики з різних країн світу ділилися своїми міркуваннями й досвідом із питань лінгвістики і методики навчання мов. Змістовними та цікавими були доповіді вчених, котрі викладають російську мову як іноземну в Москві й Санкт-Петербурзі, у Казахстані й Киргизстані, у Німеччині й Молдові, в Україні й Білорусі тощо.

    Усього в науково-педагогічному зібранні взяли участь близько 2 000 осіб із різних країн світу. Це викладачі російської мови, котрі працюють переважно не в російськомовному середовищі. На засіданнях виголошувалися й активно обговорювалися проблеми опанування російської мови як іноземної з огляду на шляхи й засоби, які сприяють не лише опануванню російської мови, а й піднесенню культури рідного мовлення. У зв’язку з цим доцент нашого університету Людмила Довбня виступила з доповіддю на тему «Міжмовна омонімія в системі роботи викладача російської мови з майбутніми вчителями початкових класів», у якій здійснила зіставну характеристику слів української і російської мов, тотожних або близьких за формою, але різних за значенням, таких, що сягають одного архетипу, а також поділилася власним досвідом роботи в аспекті дидактичних можливостей засвоєння міжмовних омонімів майбутніми фахівцями в галузі початкової освіти, закцентувавши увагу слухачів на недопущенні в мовленні студентів помилок, викликаних недостатнім володінням українською чи російською мовною нормою, запропонувала систему завдань та вправ, спрямованих на формування стійких лексико-семантичних умінь і навичок в українській та російській мовах.

    Головне ж, що кожен з учасників почерпнув із конференції, — це товариські наміри, добра воля й бажання бачити один в одному рівноправних і взаємно зацікавлених наукових партнерів. 

    Переглядів: 504 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz