КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 05:56

    Головна » 2017 » Лютий » 27 » ЄВГЕН БУКЕТ: «ШВАЧКА – ФЕНІКС УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ» - КНИГА, В ЯКІЙ МОЖНА ЗНАЙТИ ВІДПОВІДІ НА БАГАТО ЗАПИТАНЬ, ЯКІ Є АКТУАЛЬНИМИ В НАШ ЧАС»
    11:02
    ЄВГЕН БУКЕТ: «ШВАЧКА – ФЕНІКС УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ» - КНИГА, В ЯКІЙ МОЖНА ЗНАЙТИ ВІДПОВІДІ НА БАГАТО ЗАПИТАНЬ, ЯКІ Є АКТУАЛЬНИМИ В НАШ ЧАС»

    23 лютого в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди стартував новий творчий проект за ініціативи колективу бібліотеки вишу на чолі з директором Ольгою Шкирою та Центру усної історії під керівництвом Тараса Нагайка«Університетські зустрічі».

    Першим гостем творчої зустрічі став відомий краєзнавець, журналіст, громадський діяч, головний редактор газети «Культура і життя»Євген Букет, який презентував нові книги «Іван Бондаренко – останній полковник Коліївщини» та «Швачка – фенікс українського духу».Серед учасників зібрання були студенти, науковці, викладачі та співробітники Переяслав-Хмельницького вишу.

    З теплими словами привітань до гостя та присутніх звернувся проректор з наукової роботи Сергій Рик.

    Під час презентації книг Євген Букет здійснив цікавий огляд видань:

    – У 2014 року побачила світ моя монографія «Іван Бондаренко – останній полковник Коліївщини». Книга «Швачка – фенікс українського духу» вже друга праця про повстання надвірних козаків 1768 року. Вона її продовжує, доповнює і поглиблює розуміння ґенези повстання 1768 року. Книга вийшла у видавництві «Український пріоритет» із передмовою доктора історичних наук Інституту української археографії та джерелознавства імені М. Грушевського НАН України Ігоря Гирича.

    У новій книзі спростовано міфи польської, російської імперської і радянської історіографії про Коліївщину, а введено це повстання в контекст міжнародних відносин третьої чверті XVIII століття та розкрито його як важливу віху українського національного державотворення.

    Краєзнавець стверджує, що «Коліївщина була б неможливою без Запорозької Січі, без участі січовиків. Усі гайдамацькі отамани прийшли на волость із Запорожжя. Всі мали з нею постійний зв’язок, одержували підкріплення, кошти, а при невдачах верталися на Січ, щоб із часом знову з’являтися у містах Київщини і відновлювати козацький лад в українських містах і селах Правобережжя».

    В основу художнього оформлення обкладинки лягли фото Покровської церкви, розташованої в мікрорайоні Заріччя міста Фастова і портрет Микити Швачки, автором якого є відомий скульптор, член Національних спілок художників та краєзнавців України, Почесний громадянин м. Фастова Анатолій Древецький.

    У підготовці книги автор використовував матеріали з фондів Центрального державного історичного архіву України, архівів Житомирської, Київської та Черкаської областей, працював у великих вітчизняних та іноземних бібліотеках.

    Підводячи підсумки Євген Букет додав:

    Такі книги сьогодні актуальні як ніколи. В світлі подій, що відбуваються в нашій країні, на їх сторінках можна знайти відповіді на дуже багато актуальних нині запитань.

    Після зустрічі всі бажаючі могли придбати книги автора із автографом та сфотографуватися напам’ять.

    Переглядів: 389 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz