КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 17:08

    Головна » 2013 » Жовтень » 17 » Фестиваль українських страв
    22:57
    Фестиваль українських страв

    У рамках святкування Дня Українського козацтва в Переяслав-Хмельницькому  університеті протягом тижня пройшли різноманітні заходи. Особливо викладачам та студентам сподобався фестиваль українських страв, у якому взяли участь студенти від усіх факультетів.

    Представники від філологічного факультету (УМС-4, У-41) приготували вареники із картоплею та сиром, український борщ, канапки із салом та огірками. Усі страви готували у гуртожитку. Особливо гостям смакували вареники.

    Оксана, Аня, Світлана (природничо-технологічний факультет) розповіли: «Проснулися о шостій ранку, щоб приготувати вареники. Ось скуштуйте, які вони у нас смачні! Є із вишнями, капустою, сиром, картоплею та грибами. Компот двох видів. Один із сушених яблук та журавлини, а інший  — із свіжих яблук та винограду. А ви звернули увагу, що у нас імпровізований невеличкий шинок? Навіть меню своє склали!».

    Дівчата із педагогічного факультету вихваляли свою продукцію: «Цілу ніч не спали — все готували. Зверніть увагу, який у нас великий асортимент страв! Є гречана каша зі шкварками, квашені огірки й помідори, канапки із салом, узвар, бендерки із м’ясом. А вареники — пальчики оближеш!»

    Пан Богдан та дівчина Юлія представляли факультет фізичного виховання. Страв було не багато (вареники із капустою та м’ясом, млинці, варення із яблук), але усе було смачне й красиво оформлене.

    Першокурсниці історичного факультету (І-21) представили кілька видів вареників, деруни, налисники, узвар. Частували варениками та дерунами присутніх так активно, що для самих ледь залишилося цієї смачної страви.

    Представники факультету педагогіки та психології приготували широкий асортимент страв. Була і пшоняна каша, і український борщ із сметаною, кілька видів вареників та ін. Кожна страва мала не тільки естетичний вигляд, а й мала приємні смакові якості.

    Студенти економічного факультету (ФК-ЕП-24, ОА-21, ПТО-32 м/с) накрили святковий стіл аж із 13 страв! Його окрасою була яблучна шарлотка, яку приготувала Марина Богомаз. Ця солодка страва так мені сподобалась, що я  записала рецепт її приготування. Ось він:

     беремо три яйця,  стакан борошна, стакан цукру, порізані дрібно  яблука. Збиваємо всі інгредієнти до однорідної маси й випікаємо при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин.

     

    Шановному журі в складі першого проректора Валерія Хомича, директора бібліотеки Ольги Шкири, проректора з наукової роботи Сергія Рика, працівників соціально-гуманітарного відділу Андрія Дейнека та Василя Клименка довелося зробити нелегкий вибір, щоб визначити переможця. Вони смакували українськими стравами з’ясовуючи: хто ж приготував смачніше? До уваги також бралося оформлення страв, їхній асортимент, смакові якості та ін. Після короткого обговорення рішення журі було одностайним: перемогли студенти природничо-технологічного факультету. Друге місце дісталось фінансово-гуманітарному, третє — факультетам  філологічному та  педагогіки й психології.

    Шквал позитивних емоцій викликав у глядачів жартівливий конкурс із швидкісного поїдання вареників, переможцем якого став першокурсник педагогічного факультету Валерій Вакуленко, за що й отримав солодкий приз. О 13-00 учасники та глядачі фестивалю відправились смакувати козацьким кулішем, до якого додавали смачні шкварки.

    Щиро вдячні працівникам соціально-гуманітарного відділу, профкому, студентському бюро та його активістам, завдяки яким і відбулося свято.

    Переглядів: 764 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz