КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 02:49

    Головна » 2017 » Травень » 28 » КОНФЕРЕНЦІЯ «НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІ ЗВ’ЯЗКИ: МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ» ЗІБРАЛА НАУКОВЦІВ З УКРАЇНИ ТА НІМЕЧЧИНИ
    11:16
    КОНФЕРЕНЦІЯ «НІМЕЦЬКО-УКРАЇНСЬКІ ЗВ’ЯЗКИ: МИНУЛЕ, СУЧАСНЕ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ» ЗІБРАЛА НАУКОВЦІВ З УКРАЇНИ ТА НІМЕЧЧИНИ

    22 травня до Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди вкотре завітала почесна гостя університету із Німеччини, президент Німецько-українського наукового об’єднання (НУНО), доктор філософії, професор, член-кореспондент УВАН, Почесний академік АН ВШ України Дарина Тетерина-Блохин з сином Валентином та невісткою Ольгою. Візит пані Дарини до Переяслава невипадковий, адже саме в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті 22-23 травня відбувалася Міжнародна наукова конференція «Німецько-українські зв’язки: минуле, сучасне та перспективи розвитку взаємовідносин», яка була присвячена одразу декільком ювілейним датам: 15 річчю від Дня смерті українського літературознавця, театрознавця, професора Українського вільного університету та Людвіг-Максімільянс університету в Мюнхені, громадського і політичного діяча, члена проводу Організації українських націоналістів, автора багатьох наукових праць, вченого європейської величини Юрія Бойка-Блохина, 10-літтю діяльності Німецько-українського наукового об’єднання імені професора Юрія Бойка-Блохина, 10-літтю заснування Архіву-Музею родини Блохин при Переяслав-Хмельницькому університеті імені Г. Сковороди та ювілею професора пані Дарини Блохин.

    Організаторами конференції виступили Німецько-українське наукове об’єднання імені професора Юрія Бойка-Блохина, фонд та музей родини Блохин у Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті і бібліотека вишу.

    З вітальним словом до усіх присутніх звернулася Дарина Блохин, яка подякувала за багаторічну співпрацю з Переяслав-Хмельницьким університетом імені Григорія Сковороди та побажала усім земного щастя. Слова вітання прозвучали від ректора вишу, академіка Віктора Коцура. Він виконав почесну місію – нагородив пані Дарину та її сина Валентина відзнакою університету та медаллю з нагоди 30-річчя Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, а також вручив лист-вітання з нагоди 10-літнього ювілею НУНО в Німеччині, Президентом якого є Дарина Блохин.

    Ще одним захоплюючим подарунком для усіх гостей став музичний подарунок від аматорського камерного хору під керівництвом Олени Борисової. У його виконанні прозвучали чудові пісні «Стоїть явір над горою», «Чуєш, брате мій» та «Гай зелененький», які додали усім більш святкового настрою.

    До слів-привітань долучилися проректор з наукової роботи Сергій Рик, ректор Ніжинського університету імені М. Гоголя Олександр Самойленко, колишній ректор цього вишу, а також батько Олександра – Григорій Самойленко, український історик, археолог Олександр Колибенко, який від імені адміністрації музею НІЕЗ «Переяслав» вручив пані Дарині подяку за вагомий особистий внесок та багаторічну співпрацю з музеєм, доктор педагогічних наук Ганна Токмань, яка подарувала власні книги та багато інших вітань цього дня прозвучали від гостей.

    Надзвичайно несподіваним подарунком для пані Дарини стала книга «Бібліографічний покажчик наукових праць Дарини Блохин» від університетської книгозбірні, яку вручила директор бібліотеки Ольга Шкира.

    Після пленарного засідання робота продовжилася по секціях. На секційних засіданнях з концептуальними засадничими доповідями виступили провідні науковці України, доценти, професори.

    У рамках роботи конференції діяла виставка видань Дарини Блохин та Німецько-українського наукового об’єднання, з якою всі могли ознайомитися та знайти цікаву інформацію.

    Ввечері на всіх чекала святкова концертна програма від юних артистів університету, яку підготував колектив соціально-гуманітарного відділу.

    23 травня відбулося підбиття підсумків конференції. Дарина Блохин подякувала усім за участь та побажала подальшої тісної співпраці.

    Конференція пройшла на високому науковому рівні в дусі дискусій та з великим зацікавленням до піднятих питань.

    Після плідної роботи учасники наукового зібрання мали змогу завітати з екскурсією до Музею-Архіву родини Юрія та Дарини Блохин, який працює в читальному залі «Чумацький шлях» Переяслав-Хмельницького педагогічного університету. Збережені в ньому архівні матеріали надають вагомі фактологічні відомості про наукову, політичну діяльність Юрія Бойка-Блохина, допомагають повніше і глибше уявити життєву та творчу біографію митця, осягнути велич його постаті в історії, літературі, науці. Також гості нашого вищого навчального закладу відвідали славні музеї Переяслава-Хмельницького та здійснили прогулянку по історичному місту.

    Переглядів: 738 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz