КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Січень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 00:23

    Головна » 2013 » Січень » 12 » Конференція трудового колективу
    15:13
    Конференція трудового колективу


















     11 січня 2013 р. в актовій залі університету відбулася конференція трудового колективу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», на якій було розглянуто такі питання порядку денного:

    1. Звіт ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»  — академіка Віктора Коцура.

    2. Звіт голови профспілкового комітету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Сергія Закопайла за 2012 рік.

    3. Прийняття колективного договору на 2013-2017 роки.

    На конференцію трудового колективу було обрано 160 осіб, 156 з них узяли безпосередньо участь у роботі конференції. До роботи конференції також був запрошений Цикалюк Анатолій Данилович – голова Київської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України.

    У своєму виступі ректор Віктор Коцур наголосив увагу на таких аспектах: за рік, що минув, навчальний процес в університеті приведено у відповідність до нових державних стандартів підготовки фахівців. Університет здійснив суттєвий фінансово-економічний, науковий, освітній поступ, утвердився як потужний регіональний центр освіти й науки. У центрі уваги постійно перебувало питання підвищення кваліфікації науково-педагогічних кадрів, удосконалення навчально-методичного забезпечення освітнього процесу, впровадження інноваційних навчальних технологій, покращення системи контролю за якістю освіти, стимулювання успішності студентів. Здійснювався постійний моніторинг якості навчання, проводилися зустрічі керівників зі студентським активом, у тому числі соціологічні опитування «Викладач очима студентів».Так, в академічному рейтингу ЮНЕСКО «ТОП-200 Україна» у звітному році університет покращив свої позиції на три пункти і зайняв 134 місце. У національній системі рейтингового оцінювання діяльності вищих навчальних закладів університет займає 6 місце у групі педагогічних, гуманітарних, фізичного виховання та спорту ВНЗ. Серед педагогічних навчальних закладів університет займає за рейтингом МОН молодь спорту України 3 місце.

    В обговоренні звіту ректора взяли участь декан історичного факультету Борис Дем’яненко; проректор з НПР Валерій Троценко; декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда; керівник навчально-наукового відділу Сергій Кикоть; заступник голови студентської ради Максим Іващенко; доцент Петро Довбня. У виступах вони зазначили, що наш університет готує висококваліфікованих спеціалістів як для регіону, так і для України в цілому. Підготовка фахівців для національної системи шкільної освіти відповідає вимогам державних стандартів, запитам суспільства та особистості. Співпраця адміністрації та трудового колективу спостерігається повсюдно: вчасно виплачується заробітна плата, оздоровчі, до професійних свят — матеріальна винагорода. Віктор Коцур —досвідчений керівник, знає та розуміє проблеми кожного, глибоко усвідомлює завдання сьогодення та базові напрямки реформування вищої школи в умовах становлення ринкових відносин. Саме така особа й має очолювати навчальний заклад.

    По другому питанню виступив голова профкому Закопайло Сергій Анатолійович, який зазначив, що головним завданням профспілкового комітету є правовий і соціальний захист членів профспілки. Вирішенню проблем сприяє виконання колективного договору між адміністрацією університету і колективом, інтереси якого представляє профспілка.

    Система управління, зокрема система колективних угод, яка сьогодні існує в університеті, демократизує взаємодії адміністрації та профспілки. Слід завищити, що виконанню цих завдань сприяє тісна співпраця нашого профспілкового комітету з Київською обласною організацією профспілок працівників освіти і науки України, яка надає всебічну допомогу, корегує та спрямовує роботу нашої профспілки.

    Особливу    увагу    Профспілковий    комітет    приділяє    дотриманню    положень колективного договору - основного документа, що захищає трудові й соціальні права членів профспілки.

    Щорічно адміністрація та профспілковий комітет з метою ефективного використання фінансових ресурсів звітують перед Конференцією трудового колективу університету з питань основної діяльності, використання загальних та спеціальних фондів для соціального захисту співробітників.

    Профспілковий комітет бере участь у житі університету. За звітний період, спільно з
    адміністрацією та відповідними службами приймав участь у підготовці та проведенні свят
    «День знань», «День студента», «День українського козацтва», конкурсу «Міс університет»..
    Новорічного свята для дітей та працівників університету, КВК'.

    Надана допомога в проведенні екскурсій для працівників університету до міст Київ, Чигирин, Батурин.

    Профспілковий комітет посильно намагається підтримувати спортивну роботу в університеті. Надано допомогу в організації та проведенні спортивних; змагань з легкоатлетичних кросів та естафет, ігрових видів спорту, силового триборства та туристичних змагань. Надано допомогу спортивним командам університету у складі викладачів для поїздки на спортивні змагання до міст Київ, Харків, Полтава. Профкомом надається допомога на оздоровлення працівників університету. За звітній період спільно з комісією соціального страхування виділено 11 путівок для санітарно-курортного лікування. Надано допомогу 102 членам профспілки на стаціонарне лікування та проведення операцій. Проводяться виплати при народженні дітей, смерті членів профспілки ж їхніх близьких та допомога малозабезпеченим.

    Усі виступаючі запропонували оцінити роботу ректора та профспілкового комітету на «задовільно». Делегати одностайно підтримали цю пропозицію.

    У зв’язку з тим, що термін дії колективного договору завершився, на розгляд трудового колективу було винесено новий колективний трудовий договір зі змінами та доповненнями на 2013-2017 роки. За результатами обговорення питань прийнято розгорнуте рішення, спрямоване на вдосконалення напрямів життєдіяльності ВНЗ.

    Переглядів: 893 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz