КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 09:06

    Головна » 2015 » Грудень » 1 » МАЙСТРИНІ УНІВЕРСИТЕТУ ПРОВЕЛИ МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ
    13:26
    МАЙСТРИНІ УНІВЕРСИТЕТУ ПРОВЕЛИ МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ

    Традиційну зустріч за участю дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями провели соціальні служби району наприкінці листопада в Переяслав-Хмельницькому районному будинку культури. Тут зібрали сільських дітей та молодь, аби спільно підготуватися до проведення щорічного фестивалю «Повір у себе». Його проводять напередодні Міжнародного дня інвалідів, що відзначається 3 грудня.

    – У нас є чимало активістів із числа молоді цієї категорії, які традиційно беруть участь в обласних та всеукраїнських заходах, – зауважує директор Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб Любов Онопрієнко. – Проте ми прагнемо залучити до цього якнайбільше дітей, виявити в них нереалізовані, нерозкриті таланти і здібності, навчити їх новому заняттю, яке, можливо, стане для них ремеслом і не тільки як спосіб самореалізації, а й як засіб для прожиття. У цій справі нам завжди допомагають наші волонтери і неперевершені майстрині-умільці.

    Того дня майстер-клас із виготовлення декоративних квітів з тканини та компонування з них прикрас (браслети, віночки, брошки, заколки для волосся і т. інш.) проводила майстриня декоративно-прикладного мистецтва, доцент педагогічного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Оксана Смірновата її вихованки-студентки Даша Овчинникова, Юля Козачук, Ярина Буренко, Іванна Сав’юк і Олена Іваненко. Оксана Олексіївна зауважує, що на такі заходи проситься багато її студентів, тож доводиться залучати тільки найкращих умілиць, які охоче діляться досвідом і терпляче навчають дітей.

    До цього заходу дівчата зі своєю наставницею ретельно підготувалися. Вони принесли із собою необхідний матеріал та інструменти для роботи, а ще для демонстрації одягли оригінальні віночки з квітів, виготовлені власноруч таким же способом.

    – Я сама придумала таку техніку виготовлення прикрас, причому, як це часто буває, через крайнощі, – говорить Оксана Смірнова. – Із матеріалами ж зазвичай буває сутужно, тож я взяла для роботи найдешевшу тканину, згодяться навіть обрізки. Головне, щоб вона була синтетичною, тоді її край гарно плавиться на вогні і злегка скручується, утворюючи пелюсточки. Це ось найдешевша тканина для підкладки, буває різних насичених кольорів, тому квіти виходять дуже барвисті. Добре в такій техніці працювати і з атласними стрічками різної ширини.

    Спочатку готуємо декілька кружечків різного діаметру, складаємо як для сніжинки і тільки по зовнішньому краю вирізаємо пелюстки. Їх можна робити гострими, круглими, великими і дрібнесенькими, словом, як підкаже фантазія. Кожен такий кружечок обережно обпалюємо на вогні свічки і складаємо один на один – від більшого до меншого зверху. Чим більше таких пелюсток, тим пишніша квіточка. Акуратно зшиваємо ниткою в центрі, декоруючи його бісером. Заготовивши таким способом декілька різних квіточок, листочків, далі можна робити віночки, браслетки та інші прикраси.

    Близько двох годин цією справою захоплено займалися не тільки дівчатка, а й хлопчики, пообіцявши свої квіти подарувати мамам. Тим більше, що батьки, які привезли своїх діток на цей захід, часом і самі долучалися до роботи. Для старших учасників цього заходу навчання з виготовлення картин-чеканок провів переяславець Андрій Черновський. Після цього діти на кінних каретах поїхали до комплексу «Стара гребля», де організатори для них замовили обід.

    На цей захід до Переяслава-Хмельницького приїхав і голова Київської обласної організації Всеукраїнського об’єднання інвалідів Геній Сподін.Він високо оцінив роботу переяславської організації та активність її представників у всіх заходах об’єднання. Геній Миколайович зазначив, що йому дуже сподобалося, як цього року в Переяславі-Хмельницькому було організовано проведення обласної спартакіади за участю інвалідів, тож надалі її проводитимуть саме тут.

    Інформація редакційно-видавничого відділу університету

    .

    Переглядів: 417 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz