КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:41

    Головна » 2015 » Травень » 29 » МАНДРУЮЧИ МУЗЕЙНИМ ПРОСТОРОМ УНІВЕРСИТЕТУ
    14:58
    МАНДРУЮЧИ МУЗЕЙНИМ ПРОСТОРОМ УНІВЕРСИТЕТУ

    Саме під такою назвою 18 травня в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбувся інтерактивно-пізнавальний квест, присвячений Міжнародному дню музеїв і десятиріччю Ради музею освіти та історії університету (керівник — Світлана Чернецька). Власне, саме Рада музею освіти та історії закладу і виступила організатором змагань.

    Музей освіти та історії нашого університету — особливе місце в закладі, тут дбайливо зберігаються й примножуються численні нагороди та відзнаки вишу, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до глибоких освітянських традицій і гордість за рідний вищий навчальний заклад.

    Організаторами було розроблено маршрути по музейному простору, іменних аудиторіях, лабораторіях, галереях, виставково-презентаційних стендах. Причому, маршрут кожної команди розроблявся відповідно до спеціалізації факультету, який вони представляють. Зокрема, на учасників команди природничо-технологічного факультету очікував маршрут, який пролягав через зоологічну виставку, скульптурну галерею відомих випускників Переяславського колегіуму та конференц-залу імені Василя Сухомлинського. Маршрут команди фінансово-гуманітарного факультету теж зупинявся біля скульптурної галереї відомих випускників Переяславського колегіуму, а потім прямував до музейного куточка Михайла Сікорського й виставкових стендів історії та досягнень факультету. Команда педагогічного факультету, мандруючимузейнимпросторомуніверситету, мала відвідати виставкові стенди досягнень факультету, виставковий стенд робіт студентів факультету та конференц-залу імені Василя Сухомлинського. На студентів історичного факультету очікував маршрут, пов’язаний з історичною тематикою: лабораторія археологічних досліджень імені Михайла Сікорського, скульптурна галерея відомих випускників Переяславського колегіуму і музей-куточок Михайла Сікорського.

    Як і належить, точкою відправлення став Музей освіти та історії університету, де учасники квесту, одягнені у футболки з емблемами своїх факультетів, й отримали свої маршрутні листи. Щоб дізнатися напрямок руху, у ході змагань студентам довелося вирішувати різноманітні завдання, ребуси та кросворди, які були пов’язані з музейною тематикою. До речі, у першому завданні всі студенти мали розгадати ребус, в якому було зашифровано слово “музей”.

    Під час змагань кожна команда на своєму маршруті мала змогу продемонструвати спритність, кмітливість, інтелект, інтуїцію та силу духу. Кінцевою точкою квесту став пам’ятник Григорію Сковороді. Щоб потрапити до нього, студентам слід було правильно вирішити кросворд, ключовим словом в якому було ім’я видатного філософа, яке з честю носить наш університет.

    За підсумками квесту, команда природничо-технологічного факультету«здала екзамен» на знання музейного простору університету бездоганно, справившись із усіма завданнями першою. ІІ місце посіла команда фінансово-гуманітарного факультету, третіми стали студенти педагогічного факультету. Усі команди були відзначені грамотами та подяками.

    Не дивлячись на втому, учасники квесту були щиро задоволені. Вони святкували перемогу командного духу, їх переповнювали враження та любов до рідного університету. Перебуваючи під враженням від змагань, переможці квесту наголосили: «Музеї є безцінним джерелом пізнання, скарбницею народної пам’яті, носіями культурних надбань народу. Ми гордимося тим, що в нашому вищому навчальному закладі є чудовий музейний простір, Музей освіти та історії університету, Музей-архів Юрія Бойка-Блохина, музейні куточки, від кожного з яких неначе віє історією і мудрістю. Народ, який не забуває про свої витоки, про хресну дорогу крізь буремні часи у сьогодення, — незнищенний, спроможний забезпечити собі гідне майбутнє».

    Переглядів: 432 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz