КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 17:28

    Головна » 2011 » Листопад » 14 » Міжнародна науково-практична конференція бібліотечних працівників
    18:22
    Міжнародна науково-практична конференція бібліотечних працівників
       З 9 по 11 листопада 2011 р. Державною науково-практичною бібліотекою України імені В.О. Сухомлинського та бібліотекою Державного вищого навчального закладу "Переяслав-Хмельницький державний університет імені Г.С. Сковороди” була проведена Міжнародна науково-практична конференція "Науково-методичні та організаційні засади інформаційно-аналітичного забезпечення педагогічної науки, освіти і практики України: стан та перспективи”.
       У роботі конференції взяли участь близько ста осіб, серед них директори та провідні фахівці національних і державних бібліотек: Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, Державної наукової сільськогосподарської бібліотеки Української академії аграрних наук, наукових бібліотек ВНЗ ІІІ-ІV р.а. з різних регіонів України, Інституту проблем реєстрації інформації, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОНМС, представники УБА, науковці Російської Федерації, Німеччини, «Спеціалізованого Центру БАЛІ», переможці та лауреати Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека” у 2010-2011 навчальному році та інші.
       10 листопада робота конференції проходила в приміщенні університету. Урочиста частина розпочалася виступом народного камерного хору під керівництвом доцента Олени Борисової. Хор виконав частину з літургії Петра Чайковського "Святий Боже”, пісню на слова братів Лепких "Чуєш, брате мій” та пісню на слова та музику Г. Сковороди "Стоїть явір над горою”, композицію із мюзиклу "САTS”.
    Потім проректор з наукової роботи Сергій Рик та директор Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В. Сухомлинського Павла Рогова, нагороджували грамотами та подяками кращих працівників бібліотек та кращі бібліотечні колективи. Надзвичайно приємно, що Національна Академія наук нагородила почесною грамотою за вагомі досягнення в бібліотечній справі як директора вузівської бібліотеки Ольгу Шкиру, так і колектив. Українська бібліотечна асоціація нагородила бібліотеку університету дипломом третього ступеню за ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року», за створення та реалізацію моделі сучасної бібліотеки вищого навчального закладу. У своєму виступі-презентації «Поліфункціональний характер процесу моделювання бібліотечного простору ДВНЗ «ПХДПУ імені Григорія Сковороди» Ольга Іванівна представила досягнення колективу у створенні бібліотечного простору. Наголосила на ефективному партнерстві бібліотеки, викладачів, студентів та представників громадськості міста.
        Під час пленарного засідання учасники конференції взяли активну участь в обговоренні доповідей щодо удосконалення діяльності мережі освітянських бібліотек. Широкий спектр різної бібліотечної діяльності було продемонстровано презентацією бібліотечного середовища (екскурсія-подорож по бібліотеці Шкира О.І., директор бібліотеки); модульного середовища в університеті (Якуба В.В., керівник відділу інформаційних технологій); майстер-класом «Лялька-мотанка» (Стрілець О.В., старший викладач кафедри мистецьких дисциплін; виступом театру-студії університету.
        Цього дня до вузу були запрошені видавництва: київське "Дакор” та московське представництво в Києві "Російський фонд сприяння освіті та науці”. Вони пропонували гостям, працівникам, співробітникам та студентам університету історичну, юридичну, економічну, філософську та археологічну літературу. Магазин "Тарасик” представляв книги, сувеніри, путівники та ін. Особливу увагу покупців привертала книга художниці Г. Самутіної "Старт до радості” та диск із 55 хвилинним документальним фільмом, який розповідає про життя Михайла Сікорського. Завершилась конференція екскурсією до музею Т.Г. Шевченка "Заповіт”. Учасники конференції залишали місто сповнені добрих вражень про університет та його бібліотеку, везучи додому сувеніри (ляльки-мотанки), які будуть довго нагадувати про відвідини Переяслава-Хмельницького.
    Переглядів: 641 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz