КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:41

    Головна » 2016 » Листопад » 18 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ НАУКИ: В УНІВЕРСИТЕТІ ПРОЙШЛА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ
    12:54
    МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ НАУКИ: В УНІВЕРСИТЕТІ ПРОЙШЛА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ

    10-11 листопада в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди пройшла І Всеукраїнська конференція науковців, молодих вчених та студентів «ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ МОЛОДИХ УЧЕНИХ».

        Від самого ранку активісти Наукового студентського товариства університету радо зустрічали гостей зі всієї України у фойє рідної альма-матер. Харків, Чернігів, Київ, Ніжин, Глухів, Кам’янець-Подільський – це далеко не повний перелік міст, звідки злетілась в древній Переяслав наукова молодь. Серед гостей було як чимало старих добрих облич, які вже бували в гостях нашого університету, так і багато нових облич, сповнених жаги до нових наукових знань.

        Всі вони зібрались в залі Сухомлинського, аби поспілкуватись і відкрити її роботу. Офіційну частину відкрив кандидат філософських наук, проректор університету з наукової роботи Сергій Рик, який від імені ректорату побажав всім плідного дня та нових звершень в царині науки. Далі слово взяла голова наукового студентського товариства університету Оксана Луцик, яка привітала всіх з Всесвітнім Днем Науки та з новою сторінкою в науковому житті університету, адже з оновленою назвою конференція проходила вперше. Оксана побажала всім гарного настрою та плідної роботи в рамках секцій і захисту своїх наукових доробків. Вітальні слова прозвучали також від кандидата філософських наук, доцента кафедри політології, заступника декана історичного факультету з наукової роботи Алли Рубан, кандидата історичних наук, доцента кафедри історії та культури України, заступника декана історичного факультету з виробничих питань Людмили Хмельницької, кандидата географічних наук, доцента кафедри  географії, екології та методики викладанняЛюдмили Воловик,кандидата історичних наук, доцента кафедри педагогіки Олени Сергійчук,фахівця навчально-наукового відділу університету Сергія Ващенка та інших.

        Розпочалась робота секцій, яка складалась з двох частин із перервами на традиційну каву-брейк. Наукові роботи представлені під час конференції в цілому торкались актуальних питань в галузях наук, яким було приділено роботу кожної з секцій: історико-філософські науки, педагогічні науки, політико-правові науки, природничо-економічні та філологічні науки. Традиційно, найбільший градус обговорень викликала секція історико-політичних дисциплін, де теми наукових робіт торкалися, зокрема, злободенного питання виборів Президента у США, олігархізації українських політичних партій, проблеми реформування Національної поліції України. Обговорювалось питання трагедії Бабиного Яру, подій Революції гідності та багато іншого. Дискусії тривали майже до самого вечора, коли відбулось закриття конференції і було підбито підсумки роботи. Особливістю закриття стала участь в ньому запрошеної наукової делегації Київського університету імені Бориса Грінченка, з яким НСТУ нещодавно уклало співпрацю. Голова Наукового товариства Університету Грінченка Руслан Куцик подарував голові НСТУ пам’ятну хустинку університету та набір літератури про свій університет з побажанням надалі плідно поєднувати роботу наукових товариств наших університетів.Після закриття заходу, Наукове товариство університету імені Б. Грінченка відвідало НІЕЗ «Переяслав».

    Продовжилась робота конференції ввечері, коли в читальному залі бібліотеки університету було презентовано і запущено в дію новий спільний проект Наукового студентського товариства та бібліотеки університету «Нічна бібліотека», в рамках якої перша зустріч присвячувалась тематиці Інтернет-залежності сучасної молоді. Розпочався проект з психологічної експрес-консультації від викладача кафедри практичної психології, психолога служби університету Кузьменко Тетяни Миколаївни на тему: «Профілактика Інтернет-залежності». В своїй консультації Тетяна Миколаївна використала набори для фототерапії «Метафори Птахів» та «Метафори Дерев», за допомогою роботи з якими кожен учасник тренінгу-консультації підійшов до головної тези вечора «Внутрішня свобода – складова гармонійної особистості». Потім з вітальним словом до обговорення тематики долучилась головний бібліотекар університету Ольга Іванівна Шкира, яка привітала актив НСТУ з успішним запуском проекту, коротко розповіла гостям про місто і наш університет, та разом зі студентами склала наступні плани щодо роботи «Нічної бібліотеки». Вечір продовжили за переглядом та обговоренням психологічного трилеру «ЗАПИТ В ДРУЗІ». В фільмі мова йшла про те, що  спілкування в соціальних мережах все частіше і частіше стає повноцінним замінником реальних відносин з людьми. Багато хто з нас давно вже став по-справжньому залежним від всесвітньої павутини і не готовий розлучитися з віртуальною реальністю ні на хвилину. Деякі люди і зовсім залишають реальне життя, роботу і навчання, щоб з головою зануритися у віртуальний світ. Така тенденція стає все більш жахливою завдяки розвитку технологій, адже подібний розвиток подій може призвести до непоправних подій. Саме таких висновків і дійшли учасники перегляду, які поділились власними історіями пов’язаними і з соцмережами, та дійшли згоди в тому що потрібно жити реальністю.

        Наступного дня, 11 листопада, учасникам конференції було проведено екскурсію читально-інформаційними залами бібліотеки, а такожознайомилися з містом Переяслав-Хмельницький через його історію – відвідали Меморіальний музей Володимира Гнатовича Заболотного та Музей-діораму «Битва за Дніпро в районі Переяслав-Хмельницького восени 1943 року».

    Гості були переповнені емоціями від побаченого, адже велич і краса Переяславська одна із найкращий в Україні! Учасники конференції залишились задоволені плідною роботою та обіцяли ще неодноразово приїхати до нашого славного міста.

    Переглядів: 324 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz