КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 12:59

    Головна » 2017 » Травень » 15 » МОЛОДІ НАУКОВЦІ ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОЇ НАУКИ В УКРАЇНІ
    11:28
    МОЛОДІ НАУКОВЦІ ОБГОВОРИЛИ АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОЇ НАУКИ В УКРАЇНІ

    Нещодавно на базі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Проблеми розвитку молодіжної науки в Україні», у якому взяли участь активні члени Наукового товариства Львівського національного університету імені Івана Франка, Київського університету імені Бориса Грінченка та делегація Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди у складі голови Оксани Луцик та її заступників –Петра Шихова і Максима Левченка, а також голови НСТ педагогічного факультету Ольги Костюкевич та заступника голови НСТ факультету педагогіки та психології Сергія Коваленка.

    Під час круглого столу учасниками було обговорено ключові проблеми та перспективи у сфері реформування наукових товариств. Оксана Луцик презентувала учасникам круглого столу діяльність Товариства Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди та поділилась планами на найближче майбутнє, а Максим Левченко, доповідь якого відкривала зібрання, поділився своїм бачення нормативно-правової бази українських наукових товариств та шляхами щодо її вдосконалення.
    У другій частині круглого столу учасники прослухали короткий екскурс в історію Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка, який для них прочитав директор університетської книгозбірні, кандидат історичних наук, доцент Василь Кметь. Також, з нагоди річниці підняття українського прапора над Чорноморським флотом (29.04.1918) – подивилися документальний фільм Івана Канівця «Тризуб Нептуна» та поспілкувалися з одним із творців фільму – засновником та керівником Спілки учасників бойових дій «Асоціація комбатантів» – Тимуром Баротовим та його колегами, учасниками сучасної російсько-української війни.
    Особливе зацікавлення учасників конференції викликала можливість всіх бажаючих приміряти військову форму тих часів, потримати у руках справжню зброю, відчути дух епохи Української національної революції. Однак не лише атракція привабила молодих істориків, а спілкування з учасниками бойових дій на сході України, відчуття болісних паралелей між початком ХХ і ХІХ століть, розуміння важливості національної боротьби, яку нині, зі зброєю в руках, і в інформаційній сфері ведуть українці на захист своєї державності.
    Програма наступного дня зібрання, 29 квітня, була приурочена знайомству гостей з культурною спадщиною Львова. В ході цікавої екскурсії містом, яку провів неперевершений гід, волонтер Олесь Федак учасники зібрання мали змогу побачити, навіть найнепомітніше на перший погляд, та рідко означувані офіційними екскурсоводами знакові місця міста Лева!
    Наукове студентське товариство Переяслав-Хмельницького вишу імені Григорія Сковороди дякує організаторам заходу за теплий та щирий прийом, а також адміністрації нашого вишу за всебічну підтримку, завдяки якій ця поїздка стала можливою!

    Тримаймо разом наукову хвилю!

    Переглядів: 323 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz