КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 02:27

    Головна » 2015 » Жовтень » 26 » МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ – З ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ
    12:44
    МОРАЛЬНЕ ВИХОВАННЯ – З ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

    .

    На виконання положень угоди про міжнародну співпрацю між нашим вишем і закладом освіти «Могильовський державний університет імені А.А. Кулешова» (Республіка Білорусь), яка була нещодавно підписана, 20 жовтня 2015 року на базі дошкільного навчального закладу № 7 «Берізка» було проведено методичне об’єднання для вихователів міста за напрямом роботи «Моральне виховання дошкільників». Зокрема, одним із пунктів робочої програми міжвузівського співробітництва на 2015/2016 навчальний рік (на базі факультету педагогіки і психології, декан кандидат педагогічних наук, доцент Ліана Яценко) є організація і проведення експериментальної роботи в дошкільних навчальних закладах за проектом «Я-моральний: особистість дошкільника у сучасному світі», що забезпечується кафедрою педагогіки дитинства і сім’ї, що діє на факультеті педагогіки і психології дитинства білоруського партнера та кафедрою психології і педагогіки дошкільної освіти нашого вишу.   За таким тематичним спрямуванням 11 березня 2015 року пройшов регіональний науково-методичний семінар-практикум. Він зорганізований кафедрою педагогіки і методики дошкільної освіти. Місцем проведення заходу був визначений дошкільний навчальний заклад № 7 «Берізка» м. Переяслава-Хмельницького (завідувач Світлана Мазійчук, методист Оксана Михайленко) як базовий експериментальний майданчик також відповідно до положень договору про співпрацю.

    Структура методоб’єнання включала два блоки: практичний – це освітньо-виховна роботи з дітьми з подальшим обговоренням і теоретичний – стендова доповідь. Учасникам методоб’єнанням вихователь дошкільного навчального закладу № 7 Жанна Кучеренко (яка є переможцем конкурсу «Вихователь року») показала різні форми роботи з морального виховання для дітей молодшого дошкільного віку. Викладач нашого вишу кандидат педагогічних наук, доцент Любов Лохвицька виступила із презентацією «Лялки-моральні путівники у моральному вихованні дошкільників». У процесі обговорення представлених матеріалів всі учасники методоб’єднання були солідарні обстоюючи позицію, що моральне виховання – це основа виховання особистості і особливе значення має період дошкільного дитинства. Всі присутні висловили захоплення від перегляду роботу з дітьми та висловили вдячність автору методики Любові Лохвицькій за розробку системи різних технік виховного впливу на дошкільників, оскільки підняте питання є надзвичайно актуальним для розвитку сучасної освіти загалом.

     

    Переглядів: 430 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz