КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 14:40

    Головна » 2017 » Квітень » 24 » НА ЮВІЛЕЙНИЙ ТВОРЧИЙ ВЕЧІР КОМПОЗИТОРА І МУЗИКАНТА МИКОЛИ ГУБАРА ЗІБРАЛИСЯ ШАНУВАЛЬНИКИ, КОЛЕГИ. ЗАЛ БУВ ПОВНИЙ
    11:33
    НА ЮВІЛЕЙНИЙ ТВОРЧИЙ ВЕЧІР КОМПОЗИТОРА І МУЗИКАНТА МИКОЛИ ГУБАРА ЗІБРАЛИСЯ ШАНУВАЛЬНИКИ, КОЛЕГИ. ЗАЛ БУВ ПОВНИЙ

    8 квітня у районному будинку культури за повного аншлагу відбувся творчий вечір Миколи Губара, Заслуженого працівника культури, музиканта, композитора, фольклориста, доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди. На цьому вечорі маестро порадував своєю високою виконавською майстерністю, навіть дещо здивував своїх шанувальників новими талантами, зокрема, як поет і гуморист.

    - Я народився у Демянцях 1 квітня в неділю зранку, був дощовий день, як і сьогодні, тому все відбувається закономірно, а я дякую вам, що прийшли в таку погоду на мій творчий ювілей – вітає глядачів на початку програми Микола Григорович. Цей вечір присвячений його подвійній даті – 55 річчю з дня народження та 35-річчю творчої діяльності. Ведуча вечора Інна Скляренко розпочала свято його рядками лірико-патріотичного вірша, який написав винуватець свята.

    Величезний авторський доробок у жанрі композиторського мистецтва Миколи Губара презентувала виставка друкованих посібників та нотних збірників. Тут власні твори та обробки відомих композицій, народних мотивів не тільки для гармонії та баяна, а й для бандури. Одну з таких прекрасних мелодій на цьому інструменті виконала гостя вечора Віта Олексієнко, студентка Київського коледжу культури і мистецтв. У навчальному репертуарі закладу – роботи Миколи Губара.

    Про те, що наш земляк є музикантом широко відомим і шанованим серед колег, стає зрозуміло з перших вітань. А вони звучать від голови асоціації гармоністів Олега Мічуріна, від очільника ГО «Гармоністи Київщини» Володимира Білоуса. Заслужений працівник культури і колега-музикант Іван Сухий із Жашкова подарував, окрім іншого, і неймовірні номери віртуозної «сліпої» гри на одному клавішному ряду у дві руки. З Полтави теж із музичними вітаннями приїхали колеги – сімейний дует «Золота осінь». Переяславка Валентина Гаркуша, нині керівник дитячого ансамблю Київської музичної школи №23, приїхала з вихованцями: дитячий хор співав чудово, їхні голоси глядачів проймали до «мурашок по тілу». Особливо – виконання авторської пісня Миколи Губара «Прилітала горлиця» на слова переяславської поетеси Людмили Віктасової. Цього вечора звучали твори і на слова інших авторів: Наталії Павлик, Олега Князенка, Миколи Шкурпели. Співпраця з місцевими поетами є цінною і, можна сказати, патріотичною особистістю автора. І, як каже сам Микола Григорович, їхні рядки настільки мелодійні і досконалі, що гріх не писати до них музику.

    Цього вечора на адресу іменинника прозвучало безліч слів визнання і пошани. Людину, яка має прекрасне почуття гумору, друзі порівнювали з бульдозером на ниві культури і скарбом всіх творчих талантів в одній особі, професіонали записували до п’ятірки найкращих гармоністів України, а земляки титулували Миколу Губара як першого і єдиного музиканта на Переяславщини. Колеги із кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання педуніверситету зізналися, що окрім його професійних досягнень, галантнішого і більш компанійського чоловіка як Микола Григорович їм годі й знайти. Заступник міського голови Валентина Губенко відзначила, що у всіх куточках України і навіть зарубіжжя його неперевершене дітище – народний колектив «Троїсті музики» - асоціюється вже не тільки з ім’ям Миколи Губара, а й з Переяславом. За виступ цього славетного колективу глядачі дякували оваціями.

    Та істинний митець не зупиняється. Навіть досягнувши вершин. Останнім часом все популярнішим серед глядачів стає новий колектив маестро – жіночий ансамбль «Мальви» Демянецького будинку культури. У його репертуарі на сьогодні найбільше авторських творів Миколи Губара. Саме в цьому колективі відмінно проявився ще й викладацький хист його керівника. Адже до його приходу цей ансамбль художньої самодіяльності особливо не вирізнявся з-поміж інших. Багато вечорів репетицій, постановка голосів і розучування партій – важка праця для аматорів, зате вона принесла свої плоди. Нинішнє звучання ансамблю нічим не поступається професійним виконавцям, тож ансамбль «Мальви» цілком закономірно має невдовзі стати народним аматорським колективом, який визвучив і виспівав Микола Губар. І в цьому для творця є найбільше щастя, коли його ансамблі зустрічають оваціями, коли пісні і музика лунають повсюдно і люди їх підспівують хором.

    Концерт тривав три години, глядачі вручили імениннику багато квітів, подарунків. Кожен номер закінчувався оваціями і для митця то було найвищим визнанням.

     
    Переглядів: 411 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz