КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 01:21

    Головна » 2017 » Березень » 30 » НАУКОВЕ СТУДЕНТСЬКЕ ТОВАРИСТВО УНІВЕРСИТЕТУ ВІДЗНАЧИЛО 17-РІЧЧЯ
    10:40
    НАУКОВЕ СТУДЕНТСЬКЕ ТОВАРИСТВО УНІВЕРСИТЕТУ ВІДЗНАЧИЛО 17-РІЧЧЯ

    22 березня в Науковому студентському товаристві ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся День відкритих дверей, приурочений до 17-ої річниці Товариства.

    Починаючи із 2000-го року в нашому університеті, за ініціативи студентів історичного факультету, утворився невеличкий гурток за інтересами якому згодом судилось перерости в ціле Наукове студентське товариство. Рік за роком до організації долучались небайдужі студенти з інших факультетів, аби і сьогодні творити новітні сторінки історії Товариства.

    Секрет успіху простий, і роками закладений у постулатах організації, яка об’єднує багато поколінь нст-овців: пріорітетність наукової творчості, органічний зв’язок навчання та науково-дослідної роботи; популяризації наукової діяльності серед студентів та виховання майбутніх науково-педагогічних кадрів; численні спільні інтереси, нові дослідження, просто цікаві задуми і спілкування в дружньому колі університетської інтелігенції. Об 11-й годині, 22 березня, біля аудиторії 102-а зібралися студенти, викладачі та численні гості, аби відкрити приміщення Наукового студентського товариства, що з легкої руки керівництва нашого ВНЗ в особі ректора Віктора Петровича Коцура і завдяки клопіткій праці обраного минулоріч голови НСТ університетуОксани Луцик та її команди зазнало кардинальних змін в матеріально-технічному оснащенні, і нині стало істинно сучасним науково-творчим генератором нових ідей та задумів, над якими нині з дня у день працює колектив Товариства.

    Право вітального слова та церемонії перерізання червоної стрічки було надано Віктору Петровичу Коцуру та голові Наукового товариства Оксані Луцик. Ректор в своєму виступі наголосив на важливості роботи Товариства, оцінив його невпинний ріст протягом останнього часу та висловив сподівання, що через кілька років завдяки показникам діяльності Товариства, цілком можливо, доведеться надати йому ширше приміщення.

    Всі хто пам’ятає Наукове студентське товариство менше ніж рік тому змогли оцінити зміни приміщення в якісну сторону – нові полиці, столи, стенди, оргтехніку і т. д. Незмінним лишилась тільки продуктивність праці, що численною кількістю збірників прикрашає полиці офісу товариства і є беззаперечним підтвердженням його ефективної дієздатності.

    Церемонія Дня відкритих дверей продовжилась в конференц-залі імені Василя Сухомлинського, де відбулась зустріч всіх колишніх голів та фундаторів НСТ університету з нинішнім складом Товариства. В ході дружньої бесіди колишні очільники ділились своїм досвідом та згадували про те, з чого все починалось і чого досягнуло нині.

    Линули теплі слова від запрошених гостей: кандидата історичних наук, викладача кафедри політології, колишнього керівника навчально-наукового відділу – Сергія Миколайовича Кикотя, викладача кафедри загальної історії, правознавства і методик навчання, нинішнього керівника навчально-наукового відділу – Діани Миколаївни Животівської, кандидата історичних наук, керівника Центру усної історії при кафедрі історії та культури України – Тараса Юрійовича Нагайка.

    Хронологію функціонування діяльності Товариства присутні мали змогу почути від голів НСТ університету. Засновником Товариства є нинішній завідувач науково-дослідного сектору «Музей космосу» Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» – Сергій Михайлович Вовкодав (головував протягом 2000–2002 рр.). У своєму виступі Сергій Михайлович розповів про ідею створення організації й просвітницьку діяльність, яка почала активно цікавити студентів вишу, а також згадав одного з фундаторів Товариства, без якого воно б навряд чи стало б таким яким воно сьогодні є – нині покійного доктора історичних наук, професора Ярослава Олександровича Потапенка. Протягом 2002–2005 рр. голова профспілкового комітету студентів, аспірантів та докторантів нашого ВНЗ – Михайло Михайлович Бойко продовжив плідну роботу залучаючи до співпраці ширше коло молоді й професорсько-викладацький склад університету. У 2005–2007 рр. Наукове товариство очолював голова Баришівської районної ради – Гуменюк Володимир Антонович, який акцентував увагу на позитивному впливі Товариства, адже дана організація дає серйозний поштовх для самореалізації у житті. Викладач кафедри політології Лада Олександр Валерійович у 2011 році зробив важливий крок для ефективного функціонування Товариства – зробив НСТ самостійним підрозділом, вийшовши зі структури Студентської Ради. Учитель інформатики Української ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Обухівського району, Київської областіОлена Василівна Спасиба протягом 2011–2012рр.була секретарем Товариства, а з травня-жовтня 2012 року була обрана головою і продовжила славні традиції попередників. У 2012–2013 рр. очолював НСТ університету аспірант кафедри історії та культури України, викладач кафедри політології Редзюк Вячеслав Володимирович, який зі своєю потужною командою проводив низку заходів спрямованих на інтелектуальне дозвілля молодих учених.

    На жаль, через зайнятість на роботі не були присутніми в залі голова НСТ університету протягом 2008–2010 рр. начальник 61 ППП с. Радинка 10 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Киівській області (м. Вишгород) – Толстіков Руслан Вікторович та голова Товариства 2014–2016 рр. студент V курсу факультету історичної освіти Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова – Вишнівський Владислав Сергійович.

    Важливим елементом зустрічі був виступ-звіт нинішнього голови НСТ університету Оксани Олександрівни Луцик з підсумками роботи за час її каденції. Крім того вона розповіла про плани організації на прийдешню весну та поділилась з широким загалом неймовірно гарною новиною, що вже цієї осені Товариство планує вийти на новий щабель розвитку та реорганізуватись, ставши Науковим товариством студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених.

    Завершальним виступом зустрічі був кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії, проректор з наукової роботи –Сергій Миколайович Рик, який виокремив ріст діяльності та ефективності Товариства і висловив підтримку численним заходам і проектам НСТ університету.

    Завершилось святкування святковим солодким столом, і його родзинкою – тортом з логотипом Товариства. Кожен з присутніх підняв келих чаю або кави, та щиро зичив аби життєдіяльність Товариства була і надалі такою ж змістовною та плідною.

    Наукове студентське товариство й надалі розвиватиметься й підкорюватиме нові вершини, адже команда науковців наповнена небайдужими та безкорисливими студентами, які вірять в свій університет, місто та країну.

    Наукове студентське товариство університету дякує адміністрації вузу в особі ректора – Віктора Петровича Коцура, ректорату, професорсько-викладацькому складу та студентах за підтримку і плідну співпрацю!

    Переглядів: 373 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz