КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 05:37

    Головна » 2016 » Травень » 31 » ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ОБИРАВ РЕКТОРА НА НАСТУПНЕ П’ЯТИРІЧЧЯ
    21:35
    ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ОБИРАВ РЕКТОРА НА НАСТУПНЕ П’ЯТИРІЧЧЯ

    31 травня 2016 року в університеті відбувалися вибори ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». Уперше в історії вишу ректора не призначали — його обирала таємним голосуванням громада університету відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту». Згідно зі статтею 42 ЗУ «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року «Керівник вищого навчального закладу обирається шляхом таємного голосування строком на п’ять років у порядку, передбаченому цим Законом і статутом вищого навчального закладу».

    У таємному голосуванні мали брати участь 446 осіб: від контингенту студентів — 67; штатних, науково-педагогічних та педагогічних — 335; представників із числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками — 44. На виборах був присутній заступник директора департаменту персоналу, начальник відділу роботи з керівними кадрами МОН України Вячеслав Шиманський. У ролі спостерігачів виступили: представник Всеукраїнської громадської організації «ГРОНУ» — Денис Рудень; громадської організації «Академія інноваційного розвитку освіти» — Анатолій Чуян; засобів масової інформації, редактор газети «Педагогічні обрії» — Людмила Левченко;спостерігач від кандидата на посаду ректора — Василь Дудар. Вибори тривали із 9 до 15 години. Голосування проходило досить жваво. На 10-00 проголосували 215 осіб, на 12-00 — 80% виборців, а на 14-00 — 93,5%.

    Після голосування виборці розповіли, чому вирішили віддати свій голос за Віктора Коцура.

    Борис Дем’яненко, декан історичного факультету:

    • У перемозі претендента на посаду ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди», професора Віктора Коцура абсолютно не сумніваюся. Підставою для такої впевненості є багаторічна співпраця з ним і, вважаю, непогане знання його як людини, науковця, педагога і керівника. Очевидно прогнозованою і закономірною стала ситуація, коли у Віктора Петровича не виявилося конкурентів на посаду ректора. За «варягів» (претендентів з-поза меж університету) трудовий колектив точно не проголосував би. Серед представників університету вважаю постать Віктора Петровича найпотужнішою і поза конкуренцією. Розумію, який важкий тягар добровільно бере на свої плечі ректор в умовах маси викликів, які постали перед країною, її економікою, громадянським суспільством, системою освіти (насамперед, вищою), ВНЗ та, власне, і перед кожним із нас. Але потрібно гуртуватися навколо ректора, кожному викладачеві та працівникові вважати себе частиною його команди і рухатися вперед, пам’ятаючи прописну істину «Viam supervadet vadens» («Дорогу осилит идущий»).

    Мудрі люди радять: вір своєму серцю і йди за своєю мрією, навіть якщо вона тобі здається недосяжною і нереальною, навіть якщо здається, що шляху далі немає. Може і ти, зробивши кілька кроків, побачиш «диво» і тобі відкриється наступна частина шляху, яка досі здавалася неіснуючою. Тож, здорового нам усім оптимізму!  

    Анатолій Мартинюк, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання:

    • Проголосував за кандидатуру Віктора Коцура, оскільки він видатний вчений, мудрий, толерантний керівник, людина високої культури. Саме така особистість і має очолювати наш університет. Віктор Петрович — представник нової формації керівників, які так потрібні суспільству.

    Тамара Андреєва, доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти:

    • Віддала свій голос за Віктора Петровича. Не вбачаю на посаді ректора іншої людини. Працюю в університеті із 1992 року, за цей час неодноразово пересвідчилася у високих моральних і ділових якостях Віктора Коцура. Він є природженим керівником.

    Леонід Козубенко, доцент кафедри української і зарубіжної літератури та методики навчання імені М. Максимовича:

    • Віктор Петрович довгий час працює у нашому виші. Завдяки йому Переяслав-Хмельницький університет продовжує утримувати провідні позиції серед вищих навчальних закладів України. Віктор Коцур — досвідчений керівник, знає і розуміє проблеми кожного працівника та студента. Саме тому й проголосував за нього.

    Роман Кривенко, викладач кафедри спортивних ігор:

    • Віктор Петрович — визначний науковець, висококультурна людина. Саме таким і має бути наш ректор. Не уявляю когось іншого на цій посаді. У такий скрутний для країни час працівники та співробітники вчасно отримують заробітну плату, відсутня заборгованість, при скрутному становищі надають матеріальну допомогу.

    Світлана Кучеренко, завідувачка кафедри політичної економії:

    • Із Віктором Петровичем працюю з 1995 року, тому із впевненістю можу сказати, що кращого керівника нам не знайти. Він має високі наукові досягнення, комунікабельний, знаходить спільну мову зі студентами та співробітниками. Уміє бути одночасно і мудрим керівником, і науковим наставником для аспірантів та докторантів.

    Яна  Домбровська, старший лаборант кафедри документознавства:

    • Вважаю, що Віктор Петрович Коцур заслуговує, щоб його обрали ректором на наступні п’ять років. Він докладає максимум зусиль для того, щоб у Переяслав-Хмельницькому університеті було престижно і комфортно навчатися. Незважаючи на колосальну завантаженість на роботі, знаходить час для видання наукових статей та історичних досліджень. Так, нещодавно у світ вийшла фундаментальна праця «Ранньомодерна Європа» у співавторстві з Василем Балухом, вивчаючи яку ми зможемо глибше зрозуміти своє місце в європейській сім’ї народів.  

    Анастасія Новосьол, студентка 2 курсу педагогічного факультету:

    • Вважаю, що із таким ректором як Віктор Петрович, університет буде процвітати і надалі. Це той керівник, який дбає про студентів і вміє вирішувати їхні проблеми. Завдяки його старанням ведеться робота з патріотичного виховання, регулярно проходять зустрічі з воїнами АТО, воїни із числа студентів мають змогу поєднувати навчання з військовим обов’язком, регулярно надається матеріальна допомога військовій частині у селі Дівички.

    Уляна Возняк, студентка 4 курсу природничо-технологічного факультету:

    • Працювала у студентській раді, яка бере активну участь у житті університету, і спостерігала, як ректор підтримує ініціативи творчої молоді. Це — майбутня наукова еліта України. Вважаю кандидатуру Віктора Петровича достойною — його оптимізм, сміливість довели, що той чи інший напрямок особистої діяльності спрямований на успішний розвиток університету, забезпечення його високого рейтингу серед ВНЗ України, розширення міжнародного співробітництва.

    Лариса Портяник, Інна Чорнобай, студентки 3 курсу факультету педагогіки та психології:

    • Віктор Петрович — чудовий керівник, має інноваційне мислення, авторитет серед викладачів, співробітників та студентів вишу. Не вбачаємо іншої кандидатури на посаду ректора. Нам подобається, що ректор — гарний господар, дбає про чистоту. Саме за його ініціативи відбувається озеленення території, регулярні прибирання студентського містечка та прилеглих до нього територій, зокрема, вулиці Героя Революції Гідності Ярослава Потапенка.

    Процедура підрахунку голосів тривала близько години і о 16-00 було озвучено результати:

    «за» — 408 (91,5%);

    «проти» — 12;

    недійсні — 2.

    Приємно, що колектив університету підтримав кандидатуру Віктора Коцура на посаду ректора, вбачаючи в ньому високопрофесійного керівника. Зичимо Віктору Петровичу невпинного руху вперед, успішного здійснення всіх планів та задумів. Нехай у всіх починаннях його супроводжують розуміння і підтримка з боку колег та однодумців, а професійна діяльність буде сповнена задоволення і творчих перемог.

    Переглядів: 549 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz