КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 07:56

    Головна » 2016 » Грудень » 27 » ПІДБИВАЮЧИ ПІДСУМКИ, ДО НОВИХ УСПІХІВ У 2017 РОЦІ!
    23:46
    ПІДБИВАЮЧИ ПІДСУМКИ, ДО НОВИХ УСПІХІВ У 2017 РОЦІ!

    23 грудня 2016 року в актовій залі університету відбулася конференція трудового колективу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», на якій було розглянуто такі питання порядку денного:

    1. Обрання постійно-чинної президії конференції трудового колективу.

    2. Звіт ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» – академіка Віктора Коцура.

    3. Звіт голови профспілкового комітету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Сергія Закопайла за 2016 рік.

    У роботі конференції взяли участь 130 делегатів.

    Зі вступним словом до делегатів конференції звернувся голова профспілкового комітету Сергій Закопайло. Було запропоновано обрати постійну президію конференції у складі ректора вишу Віктора Коцура, першого проректора Валерія Хомича, керівника навчального відділуАнатолія Брехунця, голови профспілкового комітету Сергія Закопайла та  завідувачки загальним відділом Ірини Гагаріної. Озвучену пропозицію делегати підтримали одноголосно.

    Наступним питанням порядку денного був звіт ректора вишу Віктора Коцура про виконання умов контракту за 2016 рік. У своєму виступі Віктор Петрович всебічно проаналізував роботу колективу університету у звітному періоді з усіх напрямів діяльності – навчання та виховання студентської молоді, розвиток матеріально-технічної бази університету, наукові дослідження, культурні та спортивні здобутки.

    Сьогодні університет – це потужний навчальний заклад, гордість древнього Переяслава. Станом на 01 грудня 2016 року в університеті здобувають вищу освіту 5992 особи, з них студентів – 5597, слухачів відділення післядипломної освіти – 291, аспірантів – 97 та докторантів – 7.

    Освітній процес забезпечують 442 науково-педагогічні працівники, серед яких 397 штатні працівники. 317 осіб мають наукові ступені та вчені звання: 76 – доктори наук, професори, 241– кандидати наук, доценти.

    В університеті послідовно і наполегливо впроваджуються нові наукові, методичні та організаційно-економічні механізми, які забезпечують якість освіти та ефективне використання наявних ресурсів на засадах інноваційного університету.

    Віктор Петрович наголосив, що у 2016 роціпроводилася цілеспрямована робота з утвердження позицій університету на теренах міжнародного та вітчизняного освітнього простору. У консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України 2016 року університет зайняв 96 місце серед 286 вищих навчальних закладів України. У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використовувалися найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Вебометрикс». За цим рейтингом університет увійшов до десятки кращих педагогічних вишів України, посівши 8 місце.

    Щорічно університет покращує свої позиції й у академічному рейтингу «ТОП-200 Україна» за проектом ЮНЕСКО, що формується за показниками якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання та міжнародного визнання. У звітному році університет піднявся на 123 місце серед двохсот кращих університетів України.

    Результативність діяльності колективу університету підтверджена визнанням на національному та міжнародному рівнях. Зокрема, у 2016 році здобутки університету на Міжнародних освітянських виставках були відзначені Гран-прі у номінації «Лідер вищої освіти України» та золотою медаллю у номінації «Інновації закладів освіти у роботі з молоддю в позанавчальний час» (Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2016»); Гран-прі в номінації «Інноваційний розвиток освіти та сучасні педагогічні технології» (Міжнародна виставка «Освіта та кар’єра – 2016»); Гран-прі у номінації «Компетентісний підхід в освітній діяльності вищої школи» (Міжнародна виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2016. Освіта за кордоном») та багатьма іншими нагородами.

    Зростання нашої позиції у рейтингах та здобутки на міжнародних виставках – це ознака правильності обраного нашим колективом курсу на забезпечення якості освіти, досліджень та інновацій. Також Віктор Петрович проаналізував підсумки вступної кампанії 2016 року та результати формування контингенту студентів.

    Упродовж звітного періоду в університеті вдосконалювалася організація навчального процесу, запроваджувалися новітні навчальні технології, відпрацьовувалися сучасні інноваційні форми й методи роботи, оновлювався зміст фахової підготовки студентів.

    Запроваджено рейтинги кафедр і викладачів університету. Активно розвивається міжнародна співпраця університету. Пожвавилася культурно-просвітницька та виховна місія університету. Постійна увага надається вдосконаленню господарської діяльності, підтриманню в належному стані об’єктів інфраструктури.

    Під час конференції трудового колективу Віктор Коцур окреслив також цілі 2017 року: забезпечення якісного і прозорого навчального процесу, впровадження ефективного моніторингу якості освітніх послуг; модернізація навчально-виховного процесу на основі сучасних інформаційних технологій; упровадження новітніх освітніх програм відповідно до вимог ринку праці, запиту держави, суспільства і особистості; удосконалення системи електронного навчання, самостійної роботи, моніторингу академічної успішності; всебічно сприяти науковій мобільності викладачів, докторантів, аспірантів і студентів та інші.

    Голова профспілкового комітету університету Сергій Закопайло прозвітував про роботу за 2016 рік очолюваної ним організації, детально зосередившись на напрямках її діяльності. Головним завданням профспілкового комітету був, є і залишається правовий та соціальний захист членів профспілки. Особливу увагу профспілковий комітет приділяє дотриманню положень колективного договору.

    Сергій Анатолійович розповів про тісну співпрацю профспілкового комітету з усіма його структурними підрозділами,  а також наголосив, що в колективі і в профспілковій організації склався позитивний, сприятливий морально-психологічний клімат, існує порозуміння і співпраця між  керівництвом та профкомом, і ця спільна діяльність спрямована насамперед на розвиток організації, задоволення потреб її працівників.

    В обговоренні звіту ректора і профспілкового комітету взяли участь декан факультету фізичного вихованні Віктор Куйбіда, проректор з наукової роботи Сергій Рик, керівник навчального відділу Анатолій Брехунець, декан природничо-технологічного факультету Олександр Гончаренко, голова студентської ради Владислав Міранович. Заслухавши та обговоривши звітну доповідь ректора Віктора Коцура та профспілкового комітету, конференція трудового колективу університету постановила роботу керівництва у 2016 році визнати «задовільною» за всіма показниками розвитку університету. Делегати одностайно підтримали цю пропозицію.

    На завершення засідання конференції трудового колективу Віктор Коцур привітав усіх з наступаючими новорічно-різдвяними святами, побажавши міцного здоров’я, миру, достатку і здійснення усіх бажань. А також наголосив на тому, що попереду – важлива, напружена, відповідальна робота, але колективу університету під силу виконати усе заплановане та досягти нових успіхів.

    Переглядів: 527 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz