КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 04:35

    Головна » 2012 » Березень » 26 » Практична підготовка педагогічних кадрів
    16:59
    Практична підготовка педагогічних кадрів

    22-23 березня 2012 р. на базі ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди” за підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України відбулася Всеукраїнська науково-методична конференція "Практична підготовка педагогічних кадрів у вищій школі в умовах інтеграції України в європейський освітній простір: стан та перспективи”.

    До обговорення проблемних питань конференції долучилася велика кількість науковців, проте думка всіх була спільною щодо того, що головним механізмом формування практичних умінь і навичок є використання засвоєних протягом навчання знань на практиці. Вирішальну ж роль в опануванні знаннями відіграє особистість самого педагога. Вплив учителя на вихованців нічим неможливо замінити, а майбутні педагоги мають засвоїти, що їх особистість проявляється, перш за все, у сфері спілкування з вихованцями, адже комунікативна діяльність педагога, тобто майстерність живого слова – невід’ємна частина його професійної підготовки. Також важливе значення має взаємодія загальноосвітніх та вищих педагогічних навчальних закладів з метою модернізації вищої освіти відповідно до потреб школи та формування конкурентоспроможних фахівців на сучасному ринку праці.

    Тому проблема професійної підготовки майбутніх педагогів є актуальною в світлі реалізації основних завдань соціальної політики України, є пріоритетом роботи уряду. А проведення заходів такого рівня – перша сходинка до побудови злагодженої системи практичної підготовки кваліфікованих кадрів.

    Переглядів: 745 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz