КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 22:13

    Головна » 2013 » Квітень » 23 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВИХ МОНОГРАФІЙ.
    13:31
    ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАУКОВИХ МОНОГРАФІЙ.
    22 квітня 2013 року в залі ім. В. Сухомлинського в рамках районного методичного семінару відбулася презентація наукових монографій професорів Переяслав-Хмельницького університету Ганни Токмань та Миколи Корпанюка. Залу було заповнено вщерть — адже сюди прийшли не лише студенти та викладачі філологічного факультету, а й вчителі районних шкіл.
    Вступним словом презентацію відкрив проректор з наукової роботи Сергій Рик. Він представив учасників заходу. Далі тривала цікава і змістовна презентація видань. Запрошеним до виступів авторам, хотілося якнайповніше розповісти про історію створення своїх видань.
    Ганна Токмань, презентуючи свою монографію «Жар Думок. Лірика Євгена Плужника як художньо-філософський феномен» наголосила, що Євген Плужник — поет глибокої думки і яскравої емоції, йому чужі як холодний розмисел, так і почуття, які не заторкують розуму. Його поезія — імпресіоністичний світ самотньої, закоханої і світлої, іронічної душі, не примирливо спрямованої за межу сірих буднів. Своєрідною інтерпретаційною подорожжю ним є пропонована монографія. Вона адресована дослідникам творчості Є.Плужника, викладачам і студентам-філологам, усім, кого вабить світ Слова. 
    Її другий доробок — «Методика навчання української літератури в середній школі» в ньому йдеться про загальні засади, методи, методики, інноваційні прийоми навчання літератури, методологічні підходи і типологія шкільного аналіз художнього твору та ін. Чимало уваги приділено ролі вчителя в розвитку усного і писемного мовлення учнів, заохочені їх до власної творчості.
    Представляючи свою монографію «Перунова звитяга нації» Микола Корпанюк наголосив, що вона складається з двох частин. У першій «Же през шаблю маєш право» комплексно проаналізована мілітарна тематика в різножанровій національній літературі та фольклорі V-ХVІІІ сторіч, провідною ідеєю якої був культ українського воїна, оборонця Батьківщини, натхненника рицарського виховання та жертовної любові до рідного краю. У другій — «Не останні орли: Коліївщина в літературній творчості її сучасників» вперше різнобічно проаналізовані фольклорні, книжні, різножанрові твори учасників і жертв гайдамацького повстання 1768-1770 рр., відомого під назвою Коліївщина.
    Його інша праця «Наш першорозум: Вивчення творчості Г.Сковороди в школах, ліцеях, гімназіях, коледжах» переповнена філософською спадщиною великого мудролюба. Твори Григорія Сковороди носять гуманістичний характер, спрямовані на самопізнання й самовдосконалення людини, допомагають їй зорієнтуватися в цьому складному світі добра і зла, а тому їх цікаво читати і в наш час.
    В обговоренні брали слово: професор Галина Мазоха, доцент Надія Дига, доктор історичних наук Ярослав Потапенко, доцент Ганна Потапенко, поет Олег Коломієць, вчителі гланишівсько та циблівської шкіл Валентина Самсоненко та Ніна Курило. На завершення заходу Сергій Рик висловив думку, що презентовані видання стануть цікавими для сучасників й важливими у вихованні прийдешніх поколінь. Закликав об’єднати зусилля викладачів вишу та вчителів шкіл для створення спільних наукових проектів.

    Переглядів: 641 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz