КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 15:12

    Головна » 2016 » Травень » 23 » ПРО УЧАСТЬ ДЕЛЕГАЦІЇ З ПЕРЕЯСЛАВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ В НАУКОВИХ ЗАХОДАХ ПОЛЬЩІ
    21:28
    ПРО УЧАСТЬ ДЕЛЕГАЦІЇ З ПЕРЕЯСЛАВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ В НАУКОВИХ ЗАХОДАХ ПОЛЬЩІ

    11-15 травня 2016 р. відвідали Польщу, де взяли участь у різних наукових заходах. До складу делегації входили: Надія Коцур – д. іст. н., професор, завідувач кафедри медико-біологічних наук і валеології, Віталій Коцур – к. політ. н., доцент кафедри політології, Леся Коцур – к. іст. н., викладач кафедри політології, Любов Лохвицька – к. пед. н., доцент кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти, Антоніна Розсоха – к. пед. н., професор кафедри педагогіки, завідувач аспірантурою. Зокрема, на запрошення, яке надійшло на ім’я ректора ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» з Краківського педагогічного університету з нагоди святкування 70-річчя закладу, наші науковці долучилися до урочистостей, що там проходили. Засвідчили свою пошану взявши участь в церемонії нагородження знаних польських вчених, що відбувалася в актовій залі університету. Професор Надія Коцур від імені нашого університету вручила пані ректору, професору Казімєжом Карольчаку вітальну листівку та годинник з логотипом університету.

    У ході такого дружнього спілкування були обговорені питання співпраці між українським і польським вишами: ДВНЗ«Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» та Краківським педагогічним університетом (див. інформацію http://www.up.krakow.pl/main/?page=news&newsid=1384).

    Наступного дня переяславська делегація взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції, що проходила в м. Домброва Гурніча «BezpiecznaEuropa: diagnozaiprognoza. Systemowedziałaniewsytuacjikryzysowej» на базі Вищої школи бізнесу. Серед співорганізаторів цього наукового заходу була і Європейська Асоціація Наук з Безпеки (президент доктор габіл. професор Лешек Коженьовські), до складу якої входить і наш університет як колективний член, так і викладачі, які долучилися до зазначеного наукового дійства, як персональні члени. Відкрила конференцію ректор університету доктор, професор надзвичайний Жіслава Даско-Пікієвич. До слова, з цим закладом наш виш має підписану угоду про співпрацю, що триває вже протягом 4-х років. Викладачі переяславського університету мали виступи на конференції, чому є підтвердження – отримані сертифікати. Під час гала-вечері професор Надія Коцур подарувала пані ректорові на згадку сувеніри з логотипом нашого університету, що було високо оцінено присутніми (див. інформацію http://www.wsb.edu.pl/bezpieczna-europa-diagnoza-i-prognoza-systemowe-dzialanie-w-sytuacji-kryzysowej,new,mg,100.html,9910).

    У рамках перебування в Краківському педагогічному університеті було відвідано один з структурних підрозділів – Інститут дошкільної і позашкільної освіти, директор якого доктор габіл., професор Божена Мухацька, котра здобувала науковий ступінь доктора педагогічних наук в Україні. Під час вироблення програми спільних дій обговорювалися питання проходження стажування студентами і викладачами, обопільні наукові публікації, проведення наукових зібрань – семінарів, конференцій, круглих столів тощо.

    Одним із наукових заходів, в якому взяла участь наша делегація була асамблея Європейської Асоціації наук з Безпеки, що проходила в Кракові. Під час засідання з науковими доповідями виступили доцент Любов Лохвицька, яка представила матеріали дослідно-експериментальної роботи з формування у дошкільників основ безпеки життєдіяльності, що проходить в дошкільному навчальному закладі № 10 «Любавонька», котрий є базовим і входить до Європейської Асоціації наук з Безпеки як колективний член (до речі, єдиний з України й усіх країн Європи) та професор Надія Коцур, яка розкрила питання правового забезпечення безпеки життєдіяльності в контексті державних документів та запропонувала присутнім переглянути відео про кращі здобутки нашого університету щодо методичного супроводу проблеми безпеки життєдіяльності людини. Під час засідання Правління Європейської Асоціації наук з Безпеки професор Надія Коцур за дорученням ректорату виконала почесну місію – вручила члену Асоціації Вітольду Зиху посвідчення почесного доктора нашого університету. Тому найближчим часом чекатимемо польських колег для читання лекцій нашим студентам. На засіданні було переобрано професора Лешека Коженьовські Президентом асоціації на новий термін. Віце-презедентом Асоціації від України було обрано професора  –  Надію Коцур, секретарем – доцента Любов Лохвицьку (див. інформаціюhttp://www.eas.info.pl/127.html).

    Наостанок була проведена оглядова екскурсія по Кракову. Оскільки термін перебування нашої делегації був близьким до Дня примирення і Дня перемоги, то було зорганізовано відвідання концтабору Освенцим, щоб віддати дань пам’яті загиблим.

    Делеговані викладачі висловлюють вдячність ректорату університету в сприянні їхньої участі в польських наукових заходах.

    Переглядів: 392 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz