КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 06:04

    Головна » 2011 » Жовтень » 31 » ПРОЕКТ “НАШІ ДІТИ”
    11:08
    ПРОЕКТ “НАШІ ДІТИ”

    26 жовтня в університеті проходив семінар-практикум на тему: "Наші діти: реалії, проблеми та перспективи”. В ньому взяли участь наші викладачі, студенти а також гості з м. Києва: Лозинський Володимир Данилович (соціальний батько структурного осередку німецько-польського-українського товариства Центр "Наші діти”) та Пістейко Олександр Олександрович (вихователь), студенти та викладачі нашого вузу.

    Під час семінару Володимир Лозинський розповів про нову форму виховання дітей, яких позбавили батьківського піклування та про центр захисту безпритульних дітей "Наші діти”, який був заснований півтора року тому "німецько-польсько-українським товариством”. Центр – приватний, існує на благодійні внески підприємців із Німеччини, Польщі та України. У його роботі враховують досвід німецьких, британських, та польських фахівців, і якщо доведуть його ефективність, то в майбутньому соціальні Центри можуть стати альтернативою дитячим інтернатам.

    Володимир Данилович з дружиною є соціальними батьками для шести дітей віком від 7 до 13 років. За паперами подружжя їх не всиновило, опіку оформили на директора Центру, але вихованням дітей займаються саме вони. Головне завдання, яке ставлять перед собою – замінити дітям батьків. Крім соціальних батьків, із дітьми працюють шкільні викладачі, психолог і логопед.

    На даний час у вузі навчається близько 92 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 34 дітей-інвалідів, 52 дітей, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

    Керівництво закладу разом із профспілковим комітетом контролює умови їх проживання та матеріальне забезпечення. Вони безкоштовно забезпечуються гуртожитком, користуються навчально-виробничою, культурно-побутовою, спортивною базою університету, бібліотечним фондом та отримують безкоштовну медичну допомогу; за сумлінне навчання та активну участь в громадському житті закладу надається премія. Всі випускники вишу, які навчалися за державним замовленням, працевлаштовуються відповідно до одержаної професії.

    Переглядів: 877 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz