КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:16

    Головна » 2015 » Жовтень » 27 » «ПСИХОЛІНГВІСТИКА В СУЧАСНОМУ СВІТІ» ВІДСВЯТКУВАЛА ДЕСЯТУ РІЧНИЦЮ
    12:48
    «ПСИХОЛІНГВІСТИКА В СУЧАСНОМУ СВІТІ» ВІДСВЯТКУВАЛА ДЕСЯТУ РІЧНИЦЮ

    .

    «Психолінгвістика в сучасному світі» — під такою назвою 22-23 жовтня в університеті пройшла XМіжнародна науково-практична конференція,в якій взяли участь вітчизняні та зарубіжні науковці. Учасниками конференції були представники різних галузей знань: психологи, лінгвісти, лінгводидакти, педагоги із різних куточків України, Білорусії, Росії, Вірменії, Німеччини, Латвії, Індії. З вітальними словами і побажаннями успіхів до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи, кандидат філософських наук, доцент Сергій Рик, заступник міського голови Валентина Губенко, професор Лариса Калмикова.

    Для створення відповідного душевного стану учасників конференції Народний аматорський камерний хор під керівництвом доцента Олени Борисової виконав молитву Кирила Стеценка «Благослови, душе моя, Господи» та твір автора 16 століття Джуліо Каччіні «AveMaria».

    Авторитетні науковці та молоді дослідники мали нагоду репрезентувати результати своїх наукових пошуків, обговорити актуальні питання психолінгвістики, подискутувати про наукові проблеми, які ще чекають нових досліджень. Надзвичайно цікавими були доповіді Олександра Бондаренка — професора Київського національного лінгвістичного університету; Лариси Засєкіної — професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Сергія Засєкіна — доцента Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки; Двіведі Ратнеша — професора Амітійського університету (Індія), виступ якого відбувався по скайпу; Амест Тамразян — кандидата філологічних наук Вірменського державного університету (Єреван, Вірменія) та інших науковців. У рамках конференції працювали три секції: «Психологічні аспекти психолінгвістики», «Мовознавчі аспекти психолінгвістики» та «Соціально-комунікативні аспекти психолінгвістики». На секційних засіданнях піднімалися і обговорювалися найактуальніші проблеми цієї науки: від розвитку тенденцій сучасної психолінгвістики, будови мовленнєвої діяльності людини, інженерно-лінгвістичного моделювання, семантичних аспектів мовлення — до проблем психолінгвістики розвитку й рефлексивної психолінгвістики, психоенергетичних аспектів слова, спілкування, комунікативної взаємодії, їх ролі у становленні самосвідомості, етики віртуальної комунікації, значення і смислу, образу світу і його мовної картини. Учасниця із Вірменії Амест Тамразян поділилася своїми враженнями:

    — Вперше приїхала на Міжнародну конференцію до Переяслав-Хмельницького університету. Переповнена позитивними враженнями від наукового зібрання. Надзвичайно цікаві доповіді й виступи. Виявилося, що з деякими колегами з інших ВНЗ ми йдемо спільними напрямками. Багато дізналася нового, познайомилася із цікавими людьми. В умовах сьогодення, незважаючи на складні часи у вашій державі, конференцію було проведено на високому рівні. Дякую, що запросили й надали можливість взяти участь у роботі цікавого й потрібного заходу. Сподіваюся, що й у наступному році теж долучуся до виступаючих.

    Професор Лариса Калмикова підсумувала:

    —Всі наукові розвідки учасників конференції видрукувані в збірнику наукових праць «Психолінгвістика. Психолингвистика. Psycholinguistics», який є фаховим виданням і входить до дев’яти міжнародних науковометричних баз. А також у вигляді тез у збірнику матеріалів конференції «Психолінгвістика в сучасному світі».Учасники конференції ознайомилися з видатними і пам’ятними місцями Переяслава, відвідали музеї міста.

    Людмила Левченко

     

    Переглядів: 860 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz