КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Червень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 01:51

    Головна » 2015 » Червень » 15 » ШАНУЄ МУДРЕЦЯ НОВА ВКРАЇНА!
    14:34
    ШАНУЄ МУДРЕЦЯ НОВА ВКРАЇНА!

    12 червня у меморіальному музеї Григорія Сковороди міста Переяслава-Хмельницького відбулася презентація студентських художніх робіт «Шанує мудреця нова Вкраїна», присвячена життю, творчості та мудрості видатного філософа.

    На виставці представлені роботи студентів педагогічного факультету спеціальності «Образотворче мистецтво» Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Вони виконані під керівництвом Оксани Смірнової— кандидата педагогічних наук, доцента кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання нашого університету.

    Оксана Олексіївна — майстриня декоративно-прикладного мистецтва, родом із Черкащини. Інтерес до декоративно-прикладного мистецтва формувався в неї під впливом матері, яка навчила її більшості із тих видів мистецтва, знання з яких вона передає тепер своїм студентам. Художні твори відзначаються особливим ліризмом і глибоким філософським спрямуванням.

    Майстриня представляє наше славне місто на різноманітних всеукраїнських, міжнародних, обласних, міських, районних заходах. Доказом цього є 47 дипломів і грамот. Зокрема, вишиті картини отримали перше місце на міжнародному конкурсі «Великодній тиждень», що проходив за підтримки Міністерства культури України в м. Києві. Також Оксана Смірнова є лауреатом першого ступеня Третього міжнародного  полікультурного фестивалю «Золоті обереги вічності» за представлення виставки декоративно-прикладного мистецтва «Мотиви Переяславщини» в місті Мелітополі.

    Під керівництвом Оксани Смірнової, завдяки її таланту та вмінню було створено цілий ряд мистецьких витворів. Невелика частина цих чудових робіт представлена і на виставці «Шанує мудреця нова Вкраїна».

    У наш час багато художників і народних майстрів звертаються до образу Сковороди як до аdfontes гуманності, моральних принципів, честі, мудрості. Студенти нашого університету створили ряд робіт, які презентують філософські погляди Григорія Савича, розкривають його передові переконання. Виставка представлена декількома видами декоративно-прикладного мистецтва: холодний батик, нетканий гобелен із гачкуватими виступами, розпис на склі (псевдовітраж).

    Відкрив виставку генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Олексій Лукашевич. Він відзначив, що презентація робіт у такому ключі дійсно актуальна, оскільки і сам Переяслав, і університет глибоко пов’язані з іменем видатного українця Григорія Сковороди. Декан педагогічного факультету Наталія Ігнатенко зазначила, що подібних виставок за останні роки було дуже багато. За її словами, чудово, що започаткована традиція представляти широкому колу переяславців та гостям міста на огляд і на подальше розмірковування роботи, виконані студентами й викладачами. Також декан педагогічного факультету наголосила на досягненнях студентів під керівництвом Оксани Олексіївни — участь більш, ніж у сотні виставок, фестивалів, конкурсів, з яких завжди повертаються з подяками та нагородами. Зокрема, нещодавно наші студенти вкотре повернулися переможцями з міжнародної виставки дизайнерських робіт «Київські каштани», де зайняли ІІІ місце серед 144 учасників із різних країн світу.

    На завершення урочистостей Оксана Смірнова висловила щиру подяку всім, хто допомагав в організації виставки, а студентки педагогічного факультету університету провели майстер-класи з технік «холодний батик» та «гобелен».

     

    Переглядів: 553 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz