КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 15:38

    Головна » 2016 » Березень » 14 » ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ В УНІВЕРСИТЕТІ
    13:16
    ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ В УНІВЕРСИТЕТІ

    З 9 до 25 березня 2016 року вДВНЗ«Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» проходятьтрадиційні березневі заходи з ушанування видатного українського митця Тараса Шевченка.

    9 березняз метою популяризації творчості Т. Шевченка стартував цикл літературно-мистецьких заходів, організованих студентами філологічного факультету для учнів загальноосвітніх шкіл. Триватиме він до  25 березня. Теми студентських проектів: «Т.Г.Шевченко ‒геніальнийсинукраїнського народу»,  «Тарас Шевченко і Переяславщина»,  «Наш Пророк», «Ми тебе не забудем, Тарасе!»,«ПоетичнийвінокКобзареві», «Тарасова доля – то правда жива», «Шевченкове слово у віках не старіє», «Світова велич українського поета» та інші.

    10 березня відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми міждисциплінарного прочитання творів Т.Г. Шевченка». У заході взяли участь понад 100 студентів нашого вишу та інших ВНЗ України, зокрема ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського», Херсонського державного університету, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури та інших. Студенти виступили з доповідями у 5 секціях: «Творчість Тараса Шевченка як об’єкт філологічних  та лінгводидактичних студій», «Українська й зарубіжна Шевченкіана:  історичний і соціофілософський аспекти», «Духовні аспекти творчості Т. Шевченка», «Біографічний світ Тараса Шевченка», «Творчість Т. Шевченка в літературному контексті». Конференція пройшла у творчій, теплій атмосфері та залишила гарні враження в її учасників. За матеріалами конференції видано 3 випуск збірника студентських  наукових праць «Актуальні проблеми міждисциплінарного прочитання творів Т.Г. Шевченка».

    12 березня відбулася година поезії «Кобзар – книга, що врятувала націю». Студенти й викладачі продемонстрували свої здібності в декламуванні творів Шевченка і власнихвіршованих рядків, присвячених Кобзареві. У їхніх виступах звучали відомі й призабуті, але надто актуальні й сьо­годні, поетичні рядки («І мертвим, і живим…», «Кавказ», «Сон» та ін.). Було зворушливо спостерігати, як студенти емоційно декламували твори, підкреслюючи зміст, що вклав поет.

    15 березня усі бажаючі зможуть взяти участь у конкурсі есе на тему «Великий син великого народу», а 16 березня – конкурсі на кращу публіцистичну статтю «У літопис шани і любові…», ініційовані кафедрою української лінгвістики і методики навчання. Конкурси будуть проведені на базі загальноосвітньої школи №7 м. Переяслава-Хмельницького.

    17 березня заплановано проведення круглого столуна тему: «Всесвіт Тараса Шевченка» за участю студентів та викладачів університету.

    Завершиться цикл заходів 25 березня показом документальної стрічки «Ген свободи», присвяченої маловідомим сторінкам життя Тараса Шевченка. Її автори розмірковують над тим, що спонукає інші народи світу досі ставити пам’ятники Великому Кобзареві, адже на сьогодні у світі налічується не менше 1100 пам’ятників Тарасу Шевченку.

    Запрошуємо доєднатися всіх небайдужих до світлого слова Тараса Шевченка.

    Переглядів: 491 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz