КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 18:04

    Головна » 2017 » Травень » 23 » СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ І РЕКТОРАТУ – ПРИСВЯЧЕНЕ ДНЮ НАУКИ-2017
    11:21
    СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ І РЕКТОРАТУ – ПРИСВЯЧЕНЕ ДНЮ НАУКИ-2017

    Наукова робота в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди є невід’ємною складовою частиною підготовки висококваліфікованих фахівців, а характерною рисою вченого є органічне поєднання дослідницьких і педагогічних якостей. Тому вже традиційно з 15 по 23 травня в університеті проходить Всеукраїнський фестиваль науки. Це традиційний щорічний захід, упродовж якого кожен факультет вишу проводить турніри, науково-практичні конференції, олімпіади, круглі столи, конкурси, кафедри готують експозиції своїх науково-методичних здобутків, відбуваються студентські слухання, презентації різних наукових та навчальних програм та багато іншого.

    Метою проведення наукового фестивалю є подальша популяризація науки, залучення молоді до наукових досліджень, широке інформування суспільства про наукові досягнення й практичні розробки у вищому навчальному закладі, поліпшення контактів між науковими установами та широкою громадськістю, представниками ділових кіл. У рамках фестивалю, було заплановано проведення багатьох різноманітних за формою й змістом заходів, розрахованих не тільки на науковців, але й на рядових громадян.

    15 травня відбулося офіційне відкриття Всеукраїнського фестивалю науки. Отож, у перший день Всеукраїнського фестивалю науки в університеті відбулася презентація наукових досягнень науковців закладу. Слід підкреслити, що завдяки системі управління якістю освіти в університеті успішно підвищується рівень педагогічної майстерності молодих викладачів, науково-методичного забезпечення науково-дослідної роботи студентів та аспірантів. Університет створює умови для поглибленої наукової підготовки фахівців вищої кваліфікації на засадах взаємодії освіти та науки.

    18 травня в конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбулося спільне засідання Вченої ради та ректорату Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, присвячене Дню науки — 2017.

    Розпочалося засідання Вченої ради із надзвичайно приємної події – нагородження ювілейними медалями ветеранів праці та науково-педагогічних працівників – фундаторів університету з нагоди 30-річчя Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відповідно до наказу №56 від 11.05.2017 року.

    Відкрив урочисте засідання ректор вишу, професор, доктор історичних наук, академік Віктор Коцур, який наголосив на тому, що нині наука є визначальним чинником прогресу суспільства. З року в рік студентство збільшує свої запити щодо наукових знань. Віктор Петрович ознайомив із програмою засідання, зосередивши увагу присутніх на тому, що на зібранні буде підведено підсумки науково-дослідної роботи в університеті за 2016 рік, обговорено і окреслено перспективи на поточний рік.

    Проректор із наукової роботи Сергій Рик розповів присутнім про сьогодення університетської науки. Його ґрунтовна доповідь містила інформацію про відзнаки, які отримав наш університет на Міжнародних виставках. Сергій Миколайович розповів про фундаментальні дослідження у галузі природничих, суспільних і гуманітарних дисциплін, розвиток держбюджетної тематики, загальний обсяг видань. У доповіді Сергія Рика було широко висвітлено міжнародну діяльність та функціонування електронного архіву університету — інституційний репозитарій.

    Особливо ґрунтовною була доповідь провідного фахівця міжнародних відносин міжнародного відділу Оксани Ковтун. У своїй доповіді вона окреслила перспективи інтернаціоналізації навчально-наукового процесу в університеті. Звернула увагу на основні пріоритети стратегії інтернаціоналізації.

    Голова наукового студентського товариства університету Оксана Луцик підсумувала науково-дослідну роботу студентів за навчальний рік.

    Завершилося засідання відзначенням викладачів та студентів університету. Також було оголошено рейтинг кафедр та факультетів по науковій роботі.

    Переглядів: 333 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz