КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 16:01

    Головна » 2017 » Жовтень » 18 » СПІВПРАЦЯ З ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИМ ЦЕНТОМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ІНВАЛІДІВ
    13:49
    СПІВПРАЦЯ З ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИМ ЦЕНТОМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ІНВАЛІДІВ

    У сучасному суспільстві актуальною є проблема реабілітації та інтеграції в суспільство психічно хворих людей. У зв’язку з цим підвищується значення соціальних аспектів надання психіатричної допомоги. Сьогодні в Україні функціонують спеціалізовані заклади, що надають комплексну медико-соціальну допомогу психічно хворим людям. Різноманітні реабілітаційні програми, що базуються на принципі мультидисциплінарного підходу, дають змогу хворим стати більш самостійними, а також брати активну участь у соціально-трудовому житті суспільства.

    Саме в одному із таких закладів, відділенні для постійного проживання жінок-інвалідів із психоневрологічними захворюваннями, побували 11 жовтня 2017 р. студенти факультету педагогіки і психології, спеціальності «Соціальна робота» Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди. Заклад входить до структури Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів.

    Студентів зустріли генеральний директор центру Раїса Петрівна Голованова, заступник генерального директора Світлана Петрівна Сога, соціальний працівник Вікторія Анатоліївна Стародуб, психолог Олександр Сергійович Куценко.

    У ході зустрічі студенти мали змогу ознайомитися з приміщенням, у якому перебувають хворі, а також почути розповідь про функціонування закладу, специфіку роботи різних спеціалістів та сучасні підходи щодо надання медико-соціальної допомоги хворим психіатричного профілю.

    Зокрема, Раїса Петрівна наголосила на тому, що й досі в суспільстві наявна виразна тенденція до заперечення проблем та стигматизації (навішування клейма) психічно хворих. Ця проблема стоїть на перешкоді ресоціалізації, яка, власне, і є основною метою соціальної роботи з цією групою клієнтів. Зі свого боку соціальний працівник Вікторія Стародуб і психолог Олександр Куценко зазначили, що успішність їх роботи залежить від налагодження довірливих стосунків з клієнтами та відданості професії.

    Студенти й викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи щиро дякують генеральному директору Раїсі Головановій, а також усім спеціалістам Переяслав-Хмельницького центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів за співпрацю. Можливість спілкування з фахівцями-практиками, ознайомлення з їх роботою значно поглиблять теоретичні знання, сприятимуть підвищенню пізнавальної мотивації студентів та ефективності навчально-виховного процесу.

    Переглядів: 329 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz