КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 21:33

    Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Святкування Дня українського козацтва
    15:21
    Святкування Дня українського козацтва

    Третій рік поспіль університет святкує День українського козацтва. Цього року урочистості проходили в два етапи. Перший етап розпочався 13 жовтня фестивалем вареників, в якому взяли активну участь представники від факультетів та інституту. Студенти із задоволенням смакували варениками із м’ясом, картоплею, сиром та капустою, які самі ж і приготували. Також всі бажаючі мали можливість скуштувати козацького кулішу, який в достатній кількості був зварений спеціально для свята. Родзинкою святкової програми став жартівливий конкурс з "швидкісного поїдання вареників”, в якому перемогу отримав Віктор Кривонос, студент інституту фізичного виховання і природознавства. Святкове дійство продовжив відкритий чемпіонат університету з армреслінгу та гирьового спорту, спонсором якого виступив профспілковий комітет університету.

    14 жовтня розпочався другий етап святкувань Дня українського козацтва. Студенти історичного факультету прочитали лекцію для учнів 9-х класів у шести загальноосвітніх школах міста на тему "Переяславський полк в контексті історії українського козацтва”. Об 11 годині в залі "Чумацький шлях” відбулось засідання круглого столу "Українське козацтво: історія та сучасність”. У його роботі взяли участь науковці з Інституту історії України НАН України, представники Національного історико-етнографічного заповідника "Переяслав”, представники громадської організації "Полк чорних запорожців”, які прибули на засідання в повній бойовій амуніції, співробітники та студенти університету. Під час роботи круглого столу порушувалось питання різних аспектів історії козаччини, зверталася увага на потреби детального дослідження й вивчення маловідомих, суперечливих, викривлених фактів, як в діяльності козацтва так і Переяславського полку зокрема.

    Закінчився день традиційними козацькими забавами на території спортивної бази "Переяславль”.

    Переглядів: 811 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz