КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:30

    Головна » 2016 » Жовтень » 28 » У МУЗЕЇ «ЗАПОВІТУ» ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА РОМАНА МОТУЗКА «ПЕРЕЯСЛАВСЬКІ МОТИВИ»
    13:00
    У МУЗЕЇ «ЗАПОВІТУ» ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА ВІДКРИЛАСЯ ВИСТАВКА РОМАНА МОТУЗКА «ПЕРЕЯСЛАВСЬКІ МОТИВИ»

    26 жовтня у виставковій залі музею «Заповіту» Тараса Григоровича Шевченка відкрилася виставка члена Національної спілки художників України, старшого викладача кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди Романа Мотузка під назвою «Переяславські мотиви». На виставці представлено 27 робіт художника, на яких зображено чарівне містечко Переяслав-Хмельницький у різні пори року. Центральне місце в експозиції займає картина «Катерина» на якій зображена бабуся майстра – Катерина.

    Цього прекрасного дня з відкриттям виставки прийшли привітати  художника заступник міського голови Валентина Губенко, директор художньої школи Степан Куций, колега по викладацькій роботі в університеті, художниця, член спілки дизайнерів УкраїниОльга Стрілець, студенти вишу, яких навчає Роман Миколайович та багато інших цінителів мистецтва. Науковий секретар НІЕЗ «Переяслав» Віктор Ткаченко окрім вітальних слів висловив побажання, аби в музеї «Заповіту»  Роман  Мотузок  виставив  свою        «Шевченкіану».
             Художник зізнався, що окрім малювання захоплюється ще й риболовлею та грою на музичних інструментах. Своє вміння грати на гітарі та співати він продемонстрував глядачам. У виконанні Романа Миколайовича прозвучала українська народна пісня «Чом ти не прийшов» та сучасна мелодія «Осінь та ліс».

             Розповідаючи про свої картини майстер повідомив, що до написання пейзажів його надихає переяславська природа в яку він закохався відразу, коли переїхав жити до нашого міста. Саме вона й стала основним лейтмотивом виставки. Хоч сюжети картин прості, але вони привертають увагу глядача чарівними  пейзажами, які нас оточують.

            Виставка експонуватиметься до 31 грудня з 9 до 17 години. Музей «Заповіту» працює щодня без вихідних. Його адреса вул. Шевченка, 8.

    Переглядів: 312 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz