КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 15:05

    Головна » 2016 » Березень » 20 » У ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛАСЯ МАСШТАБНА АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ НЕЗЛАМНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГЕРОЇНІ НАДІЇ САВЧЕНКО
    13:20
    У ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛАСЯ МАСШТАБНА АКЦІЯ НА ПІДТРИМКУ НЕЗЛАМНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГЕРОЇНІ НАДІЇ САВЧЕНКО

    Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину,

    свій український народ, якому давала присягу...

    Надія Савченко

    Вона стала символом сучасної незламної і нескореної України... Ця жінка об’єднала мільйони людей з різних країн світу... Вона — уособлення мужності і героїзму українського народу... Мова про українську льотчицю Надію Савченко, яку викрали, вивезли у Росію і вже майже два роки незаконно утримують у СІЗО. Путінські маріонетки звинувачують її у вбивстві російських журналістів. Хоча досі ніяких доказів Кремль не надав, бо їх просто-напросто немає. Акції в підтримку Надії Савченко останнім часом  відбуваються у багатьох містах різних країн. Підтримав нашу незламну героїню і Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди.

    10 березня на подвір’ї перед центральним корпусом вишу зібралися студенти, викладачі, співробітники вищого навчального закладу, щоб висловити свою підтримку Надії Савченко, ім’я і подвиг якої є надзвичайно символічними для нашої держави у важкий час війни. Масштабна акція «Волю Надії Савченко!» розпочалася із розгортання студентами величезного державного стягу (8 метрів) біля пам’ятника Григорію Сковороді.

    Захід відкрив керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко, який закликав усіх бути гордими за свою державу і наголосив на тому, що багато співвітчизників нарікають на відсутність реальних змін, але не варто забувати, що зміни починаються з кожного простого українця, із бажання змінити себе та людей, які нас оточують. Андрій Володимирович акцентував увагу присутніх на тому, що яскравим прикладом для наслідування є героїзм і незламність Надії Савченко. «Ми маємо пишатися її силою та витримкою і докладати всіх зусиль для звільнення української героїні з полону. Приклад Надії доводить, що і один у полі воїн, здатний протистояти цілій агресивній державі. Але Надія не одна — з нею і за неї вся Україна!», — підсумував Андрій Іващенко. Він також звернув увагу учасників акції на те, що крім Надії Савченко нині серед політв’язнів російського режиму знаходиться багато патріотів України, про яких ми маємо знати і які негайно мають бути звільнені.

    Про підтримку всіх політв’язнів російського режиму і, насамперед, Надії Савченко, героїчної кремлівської бранки, мужність якої гідна наслідування як нами, так і наступними поколіннями патріотів України, повів мову ректор університету Віктор Коцур. Під час свого виступу перед учасниками акції він, зокрема, зазначив: «Надія Савченко — лідер нашої нації, яскравий приклад жертовного служіння власному народові. Такі як вона можуть об’єднати українців і подарувати Україні бажану перемогу. У зрежисованого зовнішнім агресором суду не вийшло зламати волю і переконання Надії Савченко. Вона стала яскравим прикладом стійкості, що об’єднала і надихнула націю в час боротьби нашої Батьківщини проти агресії. Своєю громадянською мужністю та незламністю українська героїня привернула увагу усього світу до агресії Росії в Україні, показала яскравий приклад того, що дух українців не в змозі зламати жодна агресія. І сьогодні всі ми зібралися на акцію протесту, адже вбачаємо в діях російської влади злочинне утримання української патріотки під вартою з метою приниження її людської гідності та загалом нації України. Віримо в те, що наш голос почують і правда та справедливість неодмінно переможуть!».

    Учасники акції тримали плакати із фотографіями Надії з гаслами «#Free Savchenko», «Надію не зламати!», «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає!», «STOP Russian aggression!», «Russia is terrorist», «Волю Надії Савченко!», «Надіє, живи!», «Україні потрібна Надія!». По закінченні акції керівник соціально-гуманітарного відділу університету Андрій Іващенко закликав усіх присутніх приєднатися до підписання онлайн-петиції за звільнення Надії Савченко, яку станом на 9 березня вже підписали понад 36 тисяч людей із майже 30 країн світу. 

    Надія Савченко — жінка, яка своїми діями нагадує світові про те, як треба боротися за свої права, гідність і справедливість. Чим би не закінчилося судилище над українською героїнею — вона вже увійшла в історію України і в світову історію як жінка, яка здолала тирана. Відрадно, що морально вона його вже перемогла...

    Переглядів: 415 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz