КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:12

    Головна » 2017 » Травень » 12 » В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ЄВРОПИ
    11:30
    В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ДНЯ ЄВРОПИ

    День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня з 2003 року.

    Головною метою святкових заходів у рамках відзначення Дня Європи в країнах ЄС є поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей. Святкові заходи з нагоди Дня Європи мають переважно культурно-мистецьку спрямованість.

    11 травня Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди долучився до святкування Дня Європи. Розпочалися урочистості з виконання гімну України та підняття прапора України та Євросоюзу.

    З вітальним словом до студентів, викладачів та співробітників вишу звернувся перший проректор Валерій Хомич:

    9 травня 1950 року декларація великого європейця Роберта Шумана заклала фундамент для об’єднаної, стабільної й мирної Європи, що повстала з попелу двох руйнівних світових воєн. День Європи став символом нового початку, вільного і успішного шляху мирного співробітництва між суверенними націями, заснованого на загальних цінностях і спільних інтересах – миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права.

    Сьогодні історичний день, бо сьогодні Рада Європи дала можливість здійснити віковічне прагнення українського народу доєднатися до великої родини європейських народів. Запровадження безвізового режиму – це не лише законодавчий акт. В першу чергу це дає можливість молодому поколінню, нам разом із вами зробити крок вперед та доторкнутися до європейських цінностей.

    Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

    Валерій Феодосійович побажав усім міцного здоров'я, гараздів і не лише європейських стремлінь, а й європейського мислення та набуття європейського досвіду.

    На завершення урочистостей соціально-гуманітарним відділом було підготовлено концертну програму. Талановиті співаки вишу подарували усім чудові пісні про Україну.

     
    Переглядів: 392 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz