КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 09:49

    Головна » 2017 » Квітень » 14 » ВАЛЕНТИН РИБАЛКА: «ДУХОВНІ ЦІННОСТІ – ЦЕ ДОБРО КРАСА, ІСТИНА…»
    10:33
    ВАЛЕНТИН РИБАЛКА: «ДУХОВНІ ЦІННОСТІ – ЦЕ ДОБРО КРАСА, ІСТИНА…»

    6 квітня у рамках Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Теоретична та прикладна психологія» в бібліотеці вишу відбулася зустріч із відомим психологом, доктором психологічних наук, професором, головним науковим співробітником відділу педагогічної психології і психології праці Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, головним науковим співробітником лабораторії психології творчості Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН УкраїниВалентином Рибалкою. На заході були присутні студенти, викладачі, колектив університетської книгозбірні, поціновувачі психології.

    Сферою наукових інтересів Валентина Рибалки є вивчення та дослідження теоретичної, прикладної і практичної психології, психології особистості, психології праці і професійної підготовки, а також педагогічної та вікової психології.

    Серед найвагоміших наукових результатів відомого психолога – створення психологічної теорії особистості, що спирається на модель тривимірної, поетапно конкретизованої психологічної структури особистості, а також розробка концепції розвитку творчо обдарованої особистості, культурологічних та аксіологічних аспектів психології честі та гідності особистості, особистісного підходу в психології праці та професійної підготовки. Ним створено «Опитувальник розвитку особистості та впливу її властивостей на інтелект».

    Валентин Рибалка автор понад 420 наукових робіт з психології. Він є членом редколегій п'яти наукових журналів психолого-педагогічного спрямування. За його науковим керівництвом захищено 14 кандидатських і 1 докторська дисертації.

    З вітальними словами до гостей зустрічі звернулися декан факультету педагогіки та психології Ліана Яценко та директор університетської бібліотеки Ольга Шкира.

    Під час зустрічі були розглянуті надзвичайно важливі питання, які є досить актуальними в наш час. Зокрема, особистісні ресурси духовного та фізичного здоров’я педагогічних працівників та студентської молоді. Надзвичайно цікавою та цінною для всіх була розповідь відомого психолога про духовні цінності, а саме: добро, красу, істину, віру, надію, любов, світогляд, життя і людину та багато іншого. Розглядалися питання щодо методичних проблем психології.

    Час зустрічі збіг непомітно, але хотілося продовжувати й далі подорожувати своїм внутрішнім світом, відкривати в собі можливості чи обмеження. Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері. На згадку про таку яскраву подію Валентин Рибалка подарував бібліотеці вишу свої книги.

    Переглядів: 384 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz