КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 01:04

    Головна » 2017 » Травень » 25 » ВІДБУЛАСЯ МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «УКРАЇНА В СУЧАСНОМУ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ПРОСТОРІ В УМОВАХ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ВИКЛИКІВ»
    11:19
    ВІДБУЛАСЯ МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «УКРАЇНА В СУЧАСНОМУ ЄВРОПЕЙСЬКОМУ ПРОСТОРІ В УМОВАХ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ВИКЛИКІВ»

    18 травня в конференц-залі імені В. Сухомлинського Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Україна в сучасному європейському просторі в умовах зовнішньополітичних викликів». У роботі конференції взяли участь молоді вчені, аспіранти та студенти провідних вищих навчальних закладів та установ.

    Конференція розпочалася з урочистого відкриття, яке здійснив ректор вишу, академік Віктор Коцур, привітавши учасників, гостей та побажавши усім плідної роботи та цікавого дискурсу. На урочистому відкритті також виступили: керівник секретаріату комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Тетяна Блистів, голова ГО «Асоціація професіоналів з національної безпеки» Володимир Колесник, доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач відділу соціально-політичної історії Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України Марія Кармазіна, кандидат політичних наук, викладач кафедри міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв Роман Безсмертний та інші.

    Проблематика конференції охопила широкий спектр наукових питань: громадянське суспільство в умовах євроінтеграційного розвитку; сучасні проблеми політичної системи України, зокрема, проблема співвідношення державної влади на місцях та місцевого самоврядування; система балансу влади у політико-правовій системі України; зміни до Конституції як засіб політичної модернізації України; виборча система як спосіб селекції політичної еліти України; державна служба як форма адміністративно-виконавчої влади в Україні; етнополітичні процеси в Україні в ХХІ столітті; проблеми етнічності у постбіполярній міжнародній системі; феномен «гібридної війни» та її наслідки для України; інформаційний вимір в умовах «гібридної політики (війни)»; Україна в системі європейської безпеки і співробітництва.

    Конференція проходила у формі пленарного та секційних засідань, які пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як молодих вчених, так і студентської молоді.

    Після наукового обговорення учасники мали змогу здійснити надзвичайно цікаву подорож історичним містом та відвідати музеї Переяслава-Хмельницького.

     
    Переглядів: 319 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz