КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 18:12

    Головна » 2015 » Листопад » 19 » ВІДБУЛАСЯ НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ «МОЛОДЬ І НАУКА ХХІ СТОЛІТТЯ»
    13:15
    ВІДБУЛАСЯ НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ «МОЛОДЬ І НАУКА ХХІ СТОЛІТТЯ»

    .

    16-17 листопада в стінах Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася ІІ Всеукраїнська наукова конференція молодих вчених та студентів «Молодь і наука ХХІ століття». У конференції взяли участь понад 75 студентів, магістрантів, аспірантів з різних міст України. 

    З вітальним  словом до гостей звернувся доктор історичних наук, професор кафедри історії та культури України Ярослав Потапенко. Вітання учасникам конференції та побажання цікавої і плідної співпраці були висловлені також доктором політичних наук, завідувачем кафедри політології Володимиром Вакуличем, доктором філологічних наук, професором кафедри української і зарубіжної літератури та методики  навчання імені М. Максимовича Миколою Корпанюком, головою студентського товариства вишу Владиславом Вишнівським.

    Далі конференція проводилася у вигляді роботи секцій, які охопили такі галузі як історико-політичні, педагогічні, природничо-економічні, філологічні та філософські науки. На секціях всі учасники мали змогу представити свої напрацювання, обговорити їх та подискутувати стосовно результатів наукових досліджень.  Кожна доповідь мала актуальну проблематику і цілий ряд запитань для вирішення поставленої мети. На протязі роботи виникали енергійні наукові дискусії, які викликали досить ґрунтовні, цікаві, різносторонні думки щодо подальшого дослідження тих чи інших тем.

    Після продуктивної роботи секцій, молоді вчені, студенти мали можливість прийняти участь у цікавому психологічному тренінгу на тему: «Внутрішня свобода особистості та її розуміння: європейська практика», який провів доктор філософських наук, професор кафедри філософії Олег Базалук. Тренінг включав у себе 6 важливих завдань, які гості мали можливість виконати:

    1. За 1 хвилину згадати людей, яких, на жаль, вже нема з нами, але саме ці люди вклали в нашу особистість знання, уміння;
    2. Згадати кумирів на яких кожен рівняється;
    3. Визначити  мету життя;
    4. Розписати події останньої неділі;
    5. Згадати найяскравішу подію в житті, яка відбулася за останній місяць;
    6. Вказати, що ми робимо аби досягнути поставленої мети.

    Цей тренінг допоміг студентам задуматися над сенсом свого життя з філософсько-психологічної точки зору та засвоїти головні постулати самовдосконалення особистості.

    Завершилася ІІ Всеукраїнська наукова конференція «Молодь і наука ХХІ століття» підведенням підсумків на позитивній ноті та з надією на плідну, вже традиційну, наукову співпрацю наступних років.

    Після роботи секцій гості відвідали музеї і визначні місця Переяслава-Хмельницького, ознайомилися з культурою і традиціями міста.

    Ольга Науменко,

    фахівець редакційно-видавничого відділу університету

     

    Переглядів: 366 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz