КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Березень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:26

    Головна » 2017 » Березень » 14 » ВІДБУЛАСЯ ОЛІМПІАДА З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА
    10:56
    ВІДБУЛАСЯ ОЛІМПІАДА З ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА

    Образотворче мистецтво є специфічною і досконалою моделлю цілісного духовного впливу на особистість, сприяє розвитку образного мислення, пізнання, надбанню універсального людського досвіду.

    Образотворча діяльність – одна з найдоступніших і емоційно захоплюючих форм творчості, яка справляє на людину чи не найефективнішу дію, адже завдяки своїй універсальності плідно розвиває її емоційно-чуттєву сферу, поглиблює знання, інтенсифікує візуальний і сенсорний досвід, формує загальну та естетичну культуру, а також певною мірою впливаючи на внутрішній світ, залучає її до людських емоцій, виховує здатність орієнтуватися в навколишньому житті, пробуджує сприйнятливість до прекрасного, стимулює розвиток образного мислення, асоціативної пам'яті, художньої уяви.

    4 березня 2017 року на базі кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання педагогічного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася Всеукраїнська олімпіада з образотворчого мистецтва для учнів загальноосвітніх шкіл і студентів училищ та професійних коледжів. В олімпіаді взяли участь 40 юних художників.

    Метою проведення олімпіади з образотворчого мистецтва є пошук й підтримка обдарованих учнів, залучення молоді до творчої діяльності та активізація профорієнтаційної роботи.

    Оцінювало творчі роботи молодих художників справедливе журі у складі декана педагогічного факультету, професора кафедри педагогіки, теорії та методики початкової освіти Наталії Ігнатенко, доктора мистецтвознавства, професора Тетяни Мартинюк, кандидатів педагогічних наук, доцентів кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Тетяни Носаченко, Ольги Стрілець, Оксани Смірнової, старшого викладача Романа Мотузка та викладачів кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання Олени Шпитальової і Зоріни Шакірової.

     

    Олімпіада з образотворчого мистецтва відбувалася у два тури. У першому турі учасники представляли творчі роботи з використанням різних технік образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (графіка, олійний та акварельний живопис, вишивка, аплікації). У другому турі кожен учасник мав виконати індивідуальну роботу малюнка із заданої постановки (ваза та яблуко на фоні нескладної драпіровки). Учасники чудово справилися із завданням, створивши колоритні роботи.

    Олімпіада оцінювалася по трьох вікових категоріях: учні 6-9 класів, учні 10-11 класів та студенти училищ та коледжів.

    Отже, за результатами оцінювання конкурсних робіт членами високоповажного фахового журі, переможцями олімпіади серед учнів 6-9 класів стали:

    1 місцеСофія Марушевська (м. Богуслав) (рис.5);

    2 місцеЯна Ніколаєва (село Велика Каратуль) (рис.7);

    3 місцеМарія Павлюк (м.Рогозів) (рис.4).

    Серед учнів 10-11 класів перемогу здобули:

    1 місцеІван Носко (м. Рогозів) (рис.3);

    2 місцеВікторія Пєшкова (м. Переяслав-Хмельницький) (рис.1);

    3 місцеМарина Сулима (м. Переяслав-Хмельницький) (рис.8).

    Серед учнів училищ та коледжів місця розприділилися таким чином:

    1 місцеАндрій Шкляр (м. Богуслав ) (рис.9);

    2 місце - Галина Сідіченко (м. Богуслав) (рис.2);

    3 місцеЕльвіра Чашка (м. Канів) (рис.6).

    Переможці були нагороджені дипломами та подарунками.

    У рамках олімпіади для керівників та учасників олімпіади викладачами кафедри мистецьких дисциплін були проведені майстер-класи по виготовленню декоративної пластики, модульного орігамі та сувенірних шкатулочок.

    Щиро вітаємо переможців та усіх учасників олімпіади і бажаємо подальших творчих успіхів. Адже, за влучним висловом Вінстона Черчілля: «Перемога сама по собі нічого не означає. Поразка – не смертельна. Мужність продовжувати – ось, що має значення».

    Тож, дорогі наші митці, творіть і зростайте, утверджуйте у світах силу і велич нашого святого і чистого українського мистецтва.

    Переглядів: 491 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz