КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 00:21

    Головна » 2015 » Листопад » 11 » ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПСИХОЛОГА ВАЛЕНТИНА РИБАЛКИ «ТЕОРІЯ ОСОБИСТОСТІ У ВІТЧИЗНЯНІЙ ФІЛОСОФІЇ, ПСИХОЛОГІЇ І ПЕДАГОГІЦІ»
    13:08
    ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ПСИХОЛОГА ВАЛЕНТИНА РИБАЛКИ «ТЕОРІЯ ОСОБИСТОСТІ У ВІТЧИЗНЯНІЙ ФІЛОСОФІЇ, ПСИХОЛОГІЇ І ПЕДАГОГІЦІ»

    .

    10 листопада в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася презентація книжки доктора психологічних наук, професора, головного наукового співробітника відділу педагогічної психології і психології праціІнституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, головного наукового співробітника лабораторії психології творчостіІнституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України Валентина Рибалки «Теорія особистості у вітчизняній філософії, психології і педагогіці». Організатором заходу виступив факультет педагогіки та психології й кафедра педагогіки і методики дошкільної освіти університету на чолі з доктором психологічних наук Ларисою Калмиковою. Поспілкуватися із шанованим гостем прийшли студенти, викладачі та  співробітники вишу.

    З вітальним словом до присутніх звернувся доктор психологічних наук, професор Валентин Рибалка, який зазначив:

      У посібнику представлено результати узагальнення, систематизації й реконструкції у формі теорій, концептуальних поглядів на особистість вітчизняних філософів, психологів і педагогів ХІХ, ХХ та ХХІ століть. У кожній теорії висвітлюється розуміння авторами природи особистості, її будови, розвитку, діяльності, прикладні аспекти. В окремих випадках ця схема доповнюється за рахунок акмеологічних, психотерапевтичних або інших аспектів теорії особистості. Розглядаються теоретичні погляди на особистість таких фахівців, як Петра Вікторова, Миколи Грота, Олександра Лазурського, Володимира Вернадського, Василя Зеньківського, Павла Горностая, Павла Лушина та інших. Розкриваючи зміст важливого напрямку психолого-педагогічних досліджень, пов'язаних із психологією особистості, ми наважуємось навести визначення феномену особистості, запропоновані низкою вітчизняних філософів, психологів і педагогів в хронологічному порядку – з кінця XIX до початку XXI століття включно.

    Посібник призначено для філософів, психологів, педагогів, представників інших професій, для студентів, магістрантів, аспірантів, докторантів, для всіх, хто визнає особистість вищою цінністю суспільства, джерелом його добробуту, об'єктом і суб'єктом культури.

    Зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері. Студенти ставили пану Валентину запитання, які їх цікавили, і отримували на них надзвичайно цінні відповіді.

    На згадку про зустріч автор подарував книги університетській книгозбірні.

                               

    Ольга Науменко,

                                фахівець редакційно-видавничого відділу університету

     

    Переглядів: 649 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz