КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 03:48

    Головна » 2017 » Квітень » 12 » ВІДБУЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА З ПСИХОЛОГІЇ (ТЕОРЕТИЧНА ТА ПРИКЛАДНА ПСИХОЛОГІЯ)
    10:34
    ВІДБУЛАСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА ОЛІМПІАДА З ПСИХОЛОГІЇ (ТЕОРЕТИЧНА ТА ПРИКЛАДНА ПСИХОЛОГІЯ)

    Із 4 по 7 квітня в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з психології (теоретична та прикладна психологія). У другому турі олімпіади взяли участь 77 учасників з різних вищих навчальних закладів України, котрі за результатами 1-го етапу показали високі результати.

    Олімпіада була спрямована на посилення значимості психологічних дисциплін у професійній підготовці майбутніх практичних психологів і мала за мету виявлення якості підготовки фахівців, професійного зростання студентів, закріплення та поглиблення знань та вмінь отриманих в процесі теоретичного та практичного навчання, стимулювання творчого зростання, виявлення найбільш обдарованих і талановитих студентів.

    Із напутнім словом до учасників олімпіади звернулася заступник голови журі, декан факультету педагогіки та психологіїЛіана Яценко, яка привітала учасників та побажала терпіння, дружньої, але ділової атмосфери та перемоги найсильнішим. До вітальних слів долучилися також проректор з наукової роботи Сергій Рик, кандидат психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Галина Хомич.

    ІІ етап Всеукраїнської олімпіади з психології (теоретична та прикладна психологія) проходив у три тури. Третій тур – теоретичний – спрямований на визначення рівня теоретичних знань конкурсантів. У цьому турі учасникам було запропоновано опрацювати 30 тестових завдань. Другий – прикладний - передбачає розробку програми емпіричного дослідження прикладної психологічної проблеми; перший тур – проектний, на якому відбувалася презентація та захист результатів наукової роботи студентів. Олімпіада оцінювалася відповідно до здобуття студентами рівнів вищої освіти: перший – студенти 2-4 курсів; другий – студенти 5-6 курсів.

    Оцінювало роботи конкурсантів справедливе журі. Склад журі був широко представлений докторами наук та професорами з Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України, Київського національного університету імені Т.Шевченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Костюка, Київського університету імені Бориса Грінченка та нашого вишу.

    Протягом двох днів Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди завдяки наполегливій роботі організаційного комітету перетворився у справжній осередок сучасної наукової думки – обдарована молодь презентувала свої доповіді за результатами досліджень, над якими працювала впродовж не одного року. Учасники представляли свої наукові напрацювання у галузі психології, а також захищали авторські проекти.

    У рамках олімпіади для всіх бажаючих проходили майстер-класи: «Використання інноваційних технологій у процесі психологічного супроводу клієнта: технологія роботи з метафоричними асоціативними зображеннями», «Використання інноваційних технологій у процесі психологічного супроводу клієнта: технології роботи у класичній юнгіанській пісочній терапії» який проводила психолог вишу Тетяна Кузьменко; «Соціально-психологічний тренінг як вид психологічної роботи» під керівництвом Ніколаєва Л.О., круглі столи та багато іншого.

    Надзвичайно цікавою і змістовно-методологічною була зустріч із українськими науковцями, психологами: доктором психологічних наук, професором Віталієм Татенком та доктором психологічних наук, професором Валентином Рибалкою. Під час зустрічі були розглянуті надзвичайно важливі питання, які є досить актуальними в наш час. Зокрема, особистісні ресурси духовного та фізичного здоров’я педагогічних працівників та студентської молоді. Надзвичайно цікавою та цінною для всіх був виступ відомого психолога Валентина Рибалки про духовні цінності, а саме: добро, красу, істину, віру, надію, любов, світогляд, життя і людину та багато іншого. Розглядалися також і питання щодо методичних проблем психології.

    Учасники олімпіади та супроводжуючі познайомилися з бібліотекою нашого вишу, завітали на театральну виставу «Бодька – бос всіх павуків» від студентської театральної студії «Бродвей» та отримали море позитиву.

    7 квітня в актовій залі вишу відбулося урочисте нагородження переможців олімпіади.

    Отже, за результатами оцінювання конкурсних робіт членами високоповажного фахового журі, переможців олімпіади серед студентів 2-4 курсів нагороджено дипломами І – ІІI ступеня і грамотами ІVVІ місця:

    Дипломи отримали:

    І ступеня:

    Анна Бунях(студентка 4 курсу Національного авіаційного університету);

    ІІ ступеня:

    Аліна Мазур (студентка 3 курсу Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського);

    Анастасія Курцева (студентка 2 курсу Національного університету «Києво-Могилянська академія»):

    ІІІ ступеня:

    Юлія Котовська (студентка 4 курсу Національного університету «Острозька академія»);

    Наталія Мілян (студентка 4 курсу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка);

    Грамоти:

    За ІV місце отримали:

    Марина Костюкова (студентка 4 курсу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна);

    Михайло Паламарчук (студент 4 курсу Київського університету імені Бориса Грінченко);

    Дарина Сила (студентка 4 курсу Національної академії внутрішніх справ);

    За V місце:

    Ярослава Волчанська (студентка Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка);

    Анна Слободянюк (студентка 4 курсу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини):

    Сергій Шкрум (студент 3 курсу Запорізького національного університету)

    За VІ місце:

    Лада Мазай (студентка 4 курсу Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського);

    Ольга Тодорюк (студентка 4 курсу Київського національного університету імен Т. Шевченка);

    Юлія Конопліцька (студентка 4 курсу Рівненського державного гуманітарного університету).

    За результатами олімпіади студенти 5-6 курсів були нагороджені дипломами відповідних ступенів:

    Диплом І ступеня виборола:

    Оксана Бондар (магістранта Київського національного університету імені Тараса Шевченка);

    Дипломом ІІ ступеня нагороджено:

    Любов Хвостицьку (студентку 5 курсу Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка);

    Диплом ІІІ ступеня отримала:

    Інна Андрійович (магістрантка Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка);

    Грамоти за ІV місце отримали:

    Ольга Ткачук (студентка 6 курсу Житомирського державного університету імені Івана Франка);

    Ксенія Семеніхіна (магістрантка Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна);

    За V місце:

    Олена Рябініна (студентка 6 курсу Донецького національного університету імені Василя Стуса);

    Ганна Лахтюк (студентка 6 курсу Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського);

    За VІ місце:

    Мар’яна Кошель (студентка 5 курсу Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка);

    Маргарита Бондарь (магістрантка Харківського національного університету внутрішніх справ).

    Також усі учасники олімпіади були нагороджені грамотами за проектний тур у різних номінаціях: «Молодий вчений», «Володар ораторських здібностей», «Ерудит з психології», «Інтелектуальна гордість психологічної науки», «Кращий експеримент», «Дослідник, що прагне до наукового визнання», «Допитливість розуму та артистизм виступу» та інші.

    Після олімпіади учасники поділилися враженнями:

    Анна Слободянюк (Уманський державний педагогічний університеті мені П.Тичини):

    - Мені надзвичайно сподобався університет – просторі та сучасні аудиторії, розкішна бібліотека. Варто відмітити надзвичайно смачну кухню. Вражає злагодженість організаторів заходу, високий рівень знань викладачів та ставлення їх до учасників олімпіади. За ці 3 дні перебування в університеті отримала масу задоволення. Від участі в олімпіаді одержала багато цікавої інформації, яку зможу використати у своїй подальшій роботі.

    Вікторія Гнідак (Уманський державний педагогічний університет імені П. Тичини):

    - У такому масштабному заході беру участь вперше. Олімпіада пройшла на високому методичному рівні, змістовно, цікаво, науково обґрунтовано. Надзвичайно вразила гостинність організаторів заходу. Все показували, допомагали, підтримували. Журі досить кваліфіковане, оцінювало справедливо і навіть вболівало за кожного учасника. На проектному турі журі намагалося нас підтримати, щоб ми не боялися виступати, а сміливо розповідали і доводили свою думку.

    В університеті знайшла нових друзів, а також зустріла знайомих, які тут навчаються. Хочу подякувати всім за такий чудовий прийом.

    Інна Гресько (м. Вінниця, Донецький національний університет імені В. Стуса:

    - Враження дуже позитивні. Надзвичайно цікаво пройшла теоретична частина олімпіади. Насамперед хочу висловити вдячність організаторам заходу за чудове ставлення до гостей та привітність. Дуже вразила гостинність, доброзичливість господарів олімпіади. Велике враження справили майстер-класи, які проводили чудові психологи вишу.Окрема подяка за те, що дали можливість відчути себе дитиною й радіти отриманим винаходам.

    Інна Андрійович (Глухівський національний педагогічний університет імені О. Довженка:

    - Оскільки я навчаюся на заочній формі, то поїхати на олімпіаду для мене було несподіванкою. Досить вразив сам педагогічний університет імені Григорія Сковороди, розкішні гуртожитки. Високе педагогічне та психологічне підґрунтя виступів.

    Сподобалося те, що були не тільки завдання з олімпіади, а й організовано чудове дозвілля для учасників: проводилися майстер-класи, зустрічі з цікавими особистостями. Дуже всім вдячна!

    Бажаємо всім учасникам та переможцям олімпіади міцного здоров’я, творчого натхнення, високого рівня навчально-професійних досягнень, значущих цілей і вагомих результатів на шляху професійного становлення!

    Переглядів: 522 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz