КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 19:21

    Головна » 2015 » Травень » 25 » ВІДБУЛОСЯ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ТА РЕКТОРАТУ, ПРИСВЯЧЕНЕ ДНЮ НАУКИ — 2015
    15:11
    ВІДБУЛОСЯ СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ ТА РЕКТОРАТУ, ПРИСВЯЧЕНЕ ДНЮ НАУКИ — 2015

     20 травня в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулося спільне засідання Вченої ради та ректорату, присвячене Дню науки — 2015.

    Наукове засідання відкрив ректор університету, доктор історичних наук, професор, академік Віктор Коцур. Вітаючи поважне зібрання, він, зокрема, наголосив: «Наука і освіта тісно пов’язані і живлять одна одну. Сьогодні, наслідуючи кращі європейські традиції, ми прагнемо у своїй роботі поєднувати найновіші досягнення науки, галузевої науки і освітньої діяльності. У такому поєднанні можна готувати висококваліфікованих фахівців, які можуть успішно конкурувати на ринку освітніх послуг».

    Говорячи про досягнення 2014 року, Віктор Петрович відзначив, що в плані наукової роботи минулий рік пройшов плідно, не дивлячись на всі складнощі і виклики сьогодення. За рейтингом «TOP-200 Україна» у минулому році наш університет піднявся на п’ять позицій і сьогодні посідає 129 місце у рейтингу серед 200 кращих університетів України, а серед вищих педагогічних навчальних закладів — шосте місце. У 2014 році університет був відзначений на чисельних міжнародних освітянських виставках. Так, у березні минулого року на Міжнародній освітянській виставці «Сучасні заклади освіти — 2014»університет було нагороджено Золотою медаллю у номінації «Педагогічна майстерність — домінанта професійної дії вчителя, викладача», Дипломом «Лідер міжнародної діяльності» та Дипломом за презентацію досягнень в інноваційній модернізації національної освіти.

    У жовтні минулого року на Міжнародному форумі«Інноватика в сучасній освіті»університет здобув Диплом лауреата конкурсу І ступеня у номінації «Педагогічна майстерність як інноваційна технологія підвищення якості освіти» та Диплом за активну діяльність з інноваційного оновлення змісту національної освіти.

    Минулий рік приніс університету й міжнародні здобутки. Так, продовжувалося успішна реалізація проекту «Екологічна освіта для Білорусі, Росії та України», в зв’язку з чим в університеті було проведено низку заходів. Із етапами виконання цієї програми у нашому вищому закладі ознайомилася моніторингова комісія Європейського Союзу.

    Ряд досягнень мало минулого року й наше студентство. Так, зокрема, із шести призерів ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади двоє студентів здобули перше місце. А із десяти призерів ІІ Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із природничих, технічних, гуманітарних дисциплін троє студентів посіли перше місце і троє студентів — друге місце. Відповідно до змін у законодавстві України, реформування вищої школи в університеті проведена робота по переоформленню наукових збірників відповідно до сучасних вимог, створені сайти, які презентують наукові фахові видання. Відповідна робота проводиться по імплементації Закону України «Про вищу освіту».

    Завершуючи свій виступ, ректор Віктор Коцур підсумував: «Рік, що минув, був насичений науковими подіями, вніс вагомий внесок у подальший розвиток нашого вищого навчального закладу і в цілому сприяв утвердженню університету на теренах України, а також презентував його на європейському просторі. Із нагоди Дня науки хочу подякувати всім учасникам навчально-виховного процесу — науковцям, викладачам, студентам, усім, хто наполегливою працею досягнув вагомих результатів у своїй діяльності».

    Привітання науковій громадськості від Міністра освіти і науки України Сергія Квіта озвучив керівник навчально-наукового відділу, кандидат історичних наук Сергій Кикоть. Ректор Віктор Коцур підкреслив, що Міністерство освіти і науки України зробило колективу університету приємний подарунок до Дня науки — багато науковців отримали вчені звання професора та доцента. Користуючись нагодою, Віктор Петрович виконав приємну місію і вручив відомим науковцям Ларисі Сігаєвій та Ользі Стрілець атестати про присвоєння вчених звань.

    До вітань науковцям долучився й камерний хор працівників та студентів університету під незмінним керівництвом доцента Олени Борисової.Представляючи камерний хор, ректор Віктор Коцур зазначив: «Освіта і наука гармонійно поєднуються, але без гармонії з мистецтвом неможливо успішно розвиватися. Тому багато наших викладачів та студентів є творчими особистостями і радують нас своєю багатогранною творчістю.

    Сьогодні з нагоди Дня науки нас вітає камерний хор працівників та студентів університету. Знаково, що хор відзначив своє 25-річчя, отже, наукове і педагогічне зростання університету йшло поряд із потужним мистецьким супроводом цього чудового хору».

    У свою чергу доцент Олена Борисова відзначила: «У першому півріччі 2015 року камерному хору університету виповнилося 25 років. Уперше хор виступив на концерті 23 лютого 1990 року. Спочатку виникла ідея організувати хор із викладачів та співробітників закладу. Тоді нас було небагато і в репертуарі було лише декілька творів. За цей час викладачі привели до хору талановитих студентів, деякі з них залишилися співати, згодом — захистивши кандидатські дисертації, стали працювати в університеті.

    25-річчя — дуже солідний ювілей як для самодіяльного колективу, який працює на громадських засадах. Ми порахували, що за ці 25 років через колектив пройшло близько ста осіб — хтось залишився, хтось пішов. Кожного року відбувається своєрідна “ротація” — до хору вливаються нові талановиті студенти з числа вступників, випускники ж закінчують навчання і залишають колектив. За 25 років діяльності хору його учасники створили декілька програм — це духовна музика, світова та українська класика, народна музика. Нині в репертуарі колективу більше сорока творів. Камерний хор університету виступає на різних майданчиках, талановитих виконавців з Переяслав-Хмельницького вишу добре знають у столиці та в багатьох містах Київщини».

    Ректор Віктор Коцур відзначив Почесними грамотами університету та профспілкового комітету колектив кафедри історії та культури України(завідувачка — доктор історичних наук, професор Валентина Молоткіна), кафедри фінансів, грошового обігу та кредиту (завідувачка — доктор економічних наук, професор Тетяна Боголіб), кафедри медико-біологічних дисциплін і валеології (завідувачка — доктор історичних наук, професор Надія Коцур) та кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання (завідувачка — доктор мистецтвознавства, професор Тетяна Мартинюк), які за рейтинговою оцінкою посіли призові місця. Також ректор Віктор Коцур нагородив Почесними грамотами університету та профспілкового комітету фінансово-гуманітарний факультет (декан — доктор економічних наук, професор Тетяна Боголіб), історичний факультет(декан — доктор політичних наук, професор Борис Дем’яненко) та філологічний факультет (декан — кандидат філологічних наук, доцент Оксана Свириденко), які за рейтинговою оцінкою посіли призові місця.

    Із нагоди відзначення Дня науки — 2015 ректор Віктор Коцур нагородив грамотами ректорату і профспілкового комітету університету студентів, які здобули перемогу у ІІ етапі Всеукраїнських студентських олімпіад: студента VI курсу історичного факультету Максима Демченка за зайняте І місце зі спеціальності «Політологія», студентку Vкурсу природничо-технологічного факультету Ірину Шоломей за зайняте І місце зі спеціальності «Географія», студентку VI курсу фінансово-гуманітарного факультету Тетяну Гончарук за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Фінансовий менеджмент», студента VI курсу природничо-технологічного факультету Павла Драницю за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Технологічна освіта», студентку VI курсу історичного факультету Анну Карпань за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Історія», студента IV курсу факультету фізичного виховання Дениса Цапука за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Фізичне виховання».

    Грамотами ректорату і профспілкового комітету університету також було нагороджено студентів, які здобули перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із природничих, технічних і гуманітарних наук: студентку VI курсу історичного факультету Анну Карпань за зайняте І місце зі спеціальності «Історичні науки», студентку ІІІ курсу факультету педагогіки і психології Анну Корж за зайняте І місце зі спеціальності «Вікова та педагогічна психологія», студентку ІІІ курсу фінансово-гуманітарного факультету Лесю Херло за зайняте І місце зі спеціальності «Гроші, фінанси і кредит», студентку ІІ курсу історичного факультету Олесю Волкову за зайняте ІІ місце зі спеціальності «Педагогічні науки», студента VI курсу фінансово-гуманітарного факультету Івана Гайдука за зайняте ІІ місце зі спеціальності «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом», студентку IV курсу фінансово-гуманітарного факультету Ольгу Грицанчук за зайняте ІІ місце зі спеціальності «Економіка природокористування і охорона навколишнього середовища», студентку VI курсу факультету педагогіки та психології Валентину Демиденко за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Дошкільна освіта», студентку VI курсу факультету фізичного виховання Ірину Красову за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Фізичне виховання та спорт», студентку ІІІ курсу історичного факультету Оксану Луцик за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Політичні науки», студентку VI курсу природничо-технологічного факультету Юлію Чернегу за зайняте ІІІ місце зі спеціальності «Географічні науки». Інші нагороди, які стосуються викладачів, були передані безпосередньо в деканати факультетів для вручення їх на Радах факультетів.

    На завершення спільного засідання Вченої ради та ректорату Віктор Коцур висловив щиру вдячність директору Центру зі співробітництва з ЄС у сфері науки та технологій Міністерства освіти і науки України Олені Коваль за змістовний і грунтовний виступ, підкресливши, що Міністерство освіти і науки завжди відкрите й доступне для спілкування з науковцями, і вручив Олені Віталіївні напам’ять про засідання сову як символ мудрості та Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди.

    Переглядів: 378 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz