КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Травень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 20:56

    Головна » 2017 » Травень » 4 » ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНІ НАПРЯМИ ТА ПРОБЛЕМИ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ»
    11:33
    ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНІ НАПРЯМИ ТА ПРОБЛЕМИ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ»

    27 квітня 2017 року в читальній залі імені Михайла Грушевського ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи спільно з Переяслав-Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Переяслав-Хмельницьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Переяслав-Хмельницьким міськрайонним відділом (з питань пробації) Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції було проведено засідання круглого столу «Сучасні напрями та проблеми соціальної роботи».

    У заході взяли участь декан факультету педагогіки і психології, викладачі кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, кафедри психології, директори та начальники відділів соціальної роботи Переяслав-Хмельницького міського й районного ЦСССДМ, начальник Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу з питань пробації, студенти факультету педагогіки і психології.

    На засіданні розглядалися такі питання:

    • проблеми професійного виховання і навчання фахівця із соціальної роботи;

    • правові основи соціальної роботи в Україні;

    • мета, завдання й види пробації. Практичний досвід роботи Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу з питань пробації;

    • пріоритетні напрями діяльності центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Специфіка роботи Переяслав-Хмельницького міського та районного ЦСССДМ.

    • взаємодія соціальних служб у вирішенні спільних проблем;

    • проблеми реформування соціальної сфери в Україні.

    Засідання відкрили, виступили зі вступним словом та привітали учасників круглого столу кандидат педагогічних наук, професор, завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Дмитро Степанович Мазоха, кандидат педагогічних наук, доцент, декан факультету педагогіки і психології Ліана Вікторівна Яценко.

    У вступному слові завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Дмитро Степанович Мазоха зазначив, що метою круглого столу є обговорення сучасних тенденцій, проблематики та перспектив розвитку соціальної роботи в Україні. Винесені на обговорення питання важливі та принципові для ефективної професійної підготовки майбутніх фахівців із соціальної роботи. У свою чергу декан факультету педагогіки і психології Ліана Вікторівна Яценко наголосила на тому, що зі збільшенням соціальних проблем в Україні діяльність фахівців із соціальної роботи на сьогодні є вкрай необхідною і перспективною.

    Першою взяла слово для доповіді доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Олена Федорівна Усик. У своєму виступі вона розкрила основні проблеми професійного виховання і навчання фахівця із соціальної роботи. Наголосила на важливості взаємозв’язку теоретичної і практичної підготовки студентів та співпраці кафедри із соціальними службами міста і району.

    Начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Ірина Георгіївна Пурденко розкрила правові основи діяльності ЦСССДМ, основні напрями та специфіку соціальної роботи в сільській місцевості, шляхи вдосконалення діяльності соціальних служб. Директор РЦСССДМ Елла Анатоліївна Смаль розповіла про структуру центру та співпрацю з іншими суб’єктами соціальної роботи.

    Директор МЦСССДМ Валентина Іванівна Мільгевська у своєму виступі висвітлила пріоритетні напрями роботи МЦСССДМ, наголосила на особливостях соціальної роботи з різними категоріями клієнтів.

    Начальник міськрайонного відділу з питань пробації Василь Володимирович Паламарчук роз’яснив присутнім сутність та мету пробації, зауваживши на її актуальності та необхідності. Доповідач наголосив на тому, що варто звернути увагу на досвід європейських країн, де служба пробації істотно відрізняється від кримінально-виконавчої інспекції за своїми функціями, організацією діяльності, кадровим забезпеченням, методами роботи. Також Василь Володимирович розкрив особливості діяльності Переяслав-Хмельницького відділу з питань пробації, специфіку роботи спеціалістів відділу.

    Свої виступи фахівці доповнювали яскравими прикладами з досвіду роботи, які викликали особливий інтерес і увагу аудиторії. Під час круглого столу були застосовані мультимедійні засоби, тож учасники засідання мали змогу переглянути цікаву презентацію про життя дітей у прийомних сім’ях району.

    У ході заходу відбулося жваве обговорення порушених у виступах проблем, у якому взяли активну участь усі присутні. На засіданні панувала дружня, невимушена атмосфера. У підсумку було прийнято рішення проводити подібні заходи регулярно та запрошувати на зустрічі за круглим столом спеціалістів-практиків, які здійснюють соціальну роботу в різних сферах життєдіяльності; продовжити співпрацю із соціальними службами міста та району щодо проведення практик майбутніх бакалаврів та магістрів соціальної роботи.

    Переглядів: 405 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz