КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 05:32

    Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Відбувся круглий стіл «Торгівля людьми як глобальна проблема сучасності»
    13:44
    Відбувся круглий стіл «Торгівля людьми як глобальна проблема сучасності»

    Жорстоке сьогодення привертає увагу до однієї з найболючіших проблем у всьому світі – торгівлі людьми. Започаткована традиція відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, консолідації зусиль та візуалізації проблеми на глобальному рівні цьогоріч в Переяславі-Хмельницькому втілилася у низці заходів із залученням учнів та студентів. Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» ініціювала проведення 18 жовтня 2017 року круглого столу на тему: «Торгівля людьми як глобальна проблема сучасності». Його метою було висвітлення причин та наслідків цього феномена; пошук ефективних шляхів протидії і практичної допомоги постраждалим від торгівлі людьми; визначення ризиків та загроз, з якими зустрічається молодь у пошуках роботи, розроблення карти безпечного працевлаштування студентів і створення соціальної реклами для протидії торгівлі людьми. До роботи круглого столу, крім студентів факультету педагогіки і психології, активно долучилися викладачі університету (Л.В. Яценко, Д.С. Мазоха, Н.А. Перхайло, С.В. Герасіна, О.Ф. Усик, Н.Д. Янц, В.І. Скутіна, Т.М. Кузьменко).

    Молоді дослідники акцентували увагу на різних групах ризику, зокрема дітях та жінках, зробили соціальний аналіз причин і наслідків торгівлі людьми на теренах України й за її межами. Особливий інтерес в аудиторії викликали питання, пов’язані з працевлаштуванням молоді. Учасники круглого столу всебічно розглянули проблеми пошуку гідного місця роботи, тимчасового (сезонного) працевлаштування за кордоном, соціальні стереотипи, міфи і ризики, пов’язані з торгівлею людьми. У ході дискусії студенти визначили плюси й мінуси роботи за рубежем, основні психологічні риси українців-заробітчан, сучасні вимоги до молоді, яка шукає роботу, наголосили на необхідності формування навичок професійної самопрезентації, знання алгоритмів правильного працевлаштування і поведінки за кордоном, толерантного ставлення до інших культур тощо. Результатом обговорення стало створення карти безпечного працевлаштування молоді, пам’яток та психологічних порад студентам.

    Учасниками круглого столу були також фахівці із соціальної роботи Служби у справах дітей та сім’ї – С.Ю. Кучеренко та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Переяслава-Хмельницького – Т.В. Колодій. Світлана Юріївна Кучеренко познайомила студентів із принципами й механізмами допомоги особами, що постраждали від торгівлі людьми, назвала інституції, які цим займаються, поділилася досвідом соціальної роботи з різними групами ризику, жертвами торгівлі людьми.

    Підсумком зустрічі став практичний блок, покликаний узагальнити знання і вміння студентів у процесі створення ними соціальної реклами для попередження торгівлі людьми.

    Загалом проведення круглого столу з названої проблеми сприяло інформаційно-освітній роботі зі студентами, усвідомленню ними загроз для молоді як групи ризику, створенню карти безпечного працевлаштування та відповідної соціальної реклами, посиленню зв’язку науки і практики, що є запорукою ефективної протидії торгівлі людьми.

    Переглядів: 476 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz