КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 23:30

    Головна » 2017 » Листопад » 1 » Володимир Пирогов: «Захоплення японською мовою почалося ще в шкільні роки»
    13:41
    Володимир Пирогов: «Захоплення японською мовою почалося ще в шкільні роки»

    З нагоди оголошення 2017-го року Роком Японії в Україні, 27 жовтня в залі інформаційних технологій «Чумацький шлях» Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбулася зустріч із відомим українським сходознавцем і мовознавцем, завідувачем кафедри мов і цивілізацій Далекого Сходу Київського національного лінгвістичного університету, кандидатом філологічних наук, доцентом Володимиром Пироговим. Зустріч проходила у рамках проекту «Відкритий університет» за ініціативибібліотеки вишута Наукового товариства університету.

    Володимир Пировог родом із Харкова. Закінчив Харківський державний університет імені О.М. Горького, перекладацьке відділення факультету іноземних мов. Володіє 10 іноземними мовами.

    Має понад 70 наукових та навчально-методичних публікацій у галузях: порівняльно-історичне і типологічне мовознавство, сходознавство, перекладознавство, лінгвокраїнознавство, соціолінгвістика.

    У ході зустрічі Володимир Леонідович зізнався, що його захоплення японською мовою почалося ще в шкільні роки. Саме тоді великий інтерес до Японії серед широких верств суспільства пробудили перші візити державних діячів, зокрема Анастаса Мікояна, в Японію. Телевізійні репортажі з дивовижної Країни Сонця заворожували своєю екстраординарністю. Ми побачили новий, незвичайний світ з дуже своєрідною і витонченою культурою. Потім був візит японського естрадного ансамблю в Харків, романи Кобе Абе в перекладі з японського і т.д.

    Загалом, романтичний ореол таємничості і чарівності Японії підкорив серця багатьох людей, в тому числі і моє. Це і послужило поштовхом до вивчення японської мови, а завдяки мові, і культури цієї дивовижної і оригінальної країни — зазначив Володимир Пирогов.

    Володимир Леонідович захопив усіх розповіддю про життя, культуру і побут Японії. Розповів про цікаві моменти, які траплялися в його житті коли він перебував у цій країні.

    Всі бажаючі могли ставити запитання пану Володимиру, на які він з радістю відповідав.

    Зустріч пройшла у теплій та затишній атмосфері і залишила у кожного в серці позитивні емоції. На завершення дійства директор бібліотеки Ольга Шкира подарувала шановному гостю книгу та український оберіг. А від студентки вишу Анастасії Петрової для всіх присутніх прозвучало музична композиція про Україну.

    Переглядів: 368 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz