КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 01:47

    Головна » 2013 » Грудень » 20 » Волонтерство — це цікаво і корисно.
    18:08
    Волонтерство — це цікаво і корисно.

    Щороку в грудні світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера — свято людей, які безкоштовно працюють на користь інших. Із цієї нагоди в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбувся круглий стіл, в якому взяли участь активісти волонтерського руху. Присутніх привітала куратор волонтерського загону «Милосердя», керівник музею освіти та історії університету Світлана Чернецька. У своєму виступі Світлана Юріївна підкреслила, що співчуття, доброта і готовність допомогти тим, хто цього потребує — саме такі риси притаманні волонтерам. Вона наголосила: «Волонтери працюють не заради нагороди, а за покликом серця, вирішуючи своєю діяльністю багато актуальних проблем. Щиро дякую своїм незамінним помічникам, бажаю міцного здоров’я, наснаги й благополуччя, нехай і надалі ваша грамотність, активна громадянська позиція та наполегливість служать в ім’я процвітання й розвитку нашої держави». У рамках засідання круглого столу волонтери підсумували свою діяльність протягом року, представили напрацювання проведеної роботи, обмінялися досвідом.

    Світлана Чернецька нагородила подяками найактивніших учасників волонтерського руху. Так, за сприяння роботі студентського волонтерського загону «Милосердя» та відданість справі волонтерського руху подякою була відзначена кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та методики дошкільної освіти Олена Борисова. Подяки отримали також активні учасники студентського волонтерського загону: студентка ІІІ курсу педагогічного факультету, керівник волонтерського загону «Милосердя» Марія Губар, студентка ІІ курсу історичного факультету Оксана Муравинець, студентка ІІ курсу педагогічного факультету Віта Колода, студентка II курсу факультету педагогіки та психології Тетяна Чернецька, студенти І курсу історичного факультету Владислав Климас, Олександр Підборіжний, Петро Шихов, студентки І курсу педагогічного факультету Анна Мироненко та Яна Швець. За сприяння роботі студентського волонтерського загону «Милосердя» та відданість справі волонтерського руху було відзначено й колектив соціально-гуманітарного відділу університету в особі його керівника Андрія Іващенка.

    Волонтери охоче поділилися своїми роздумами про те, що мотивує їх займатися такою благородною справою, як почали нею займатися і що кожному із них це дає.

    Студентка І курсу Алла Попадюк (група П-11): «Бажання стати волонтером у мене виникло досить давно, оскільки я знала і усвідомлювала те, що є люди, яким необхідна безкорислива допомога, спілкування і підтримка.

    Займатися цим я почала ще в школі, тоді наша робота полягала у тому, що ми допомагали у побуті людям похилого віку, а зараз об’єм волонтерської роботи значно розширився, адже ми ще їздимо в дитячі будинки і намагаємося розв’язати гостро поставлені проблеми екології.

    У цілому займатися цією справою мені дуже подобається. Я отримую задоволення від розуміння того, що наша праця є значущою і важливою для людей, які потребують цього».

    Студентка І курсу педагогічного факультету Анна Мироненко (група ОМ-11): «Почала займатися волонтерством із першого місяця навчання, тому що це мені до вподоби, я люблю допомагати тим, хто потребує моєї підтримки. Хочеться хоч трішки покращити цей світ за рахунок безкорисної допомоги та підтримки, адже волонтерство — це допомога комусь у чомусь».

    Студентка І курсу Лілія Кравчук (група ММ-11): «Я захотіла бути волонтером, тому що мені дуже подобається безкорисно допомагати людям. Мені приємно бачити, коли люди посміхаються, а ще приємніше, коли вони посміхаються завдяки тому, що саме ти викликаєш їхню посмішку своїми вчинками».

    Студентка ІІ курсу Оксана Муравинець (група І-21): «Чому я займаюся волонтерством? Це питання має безліч відповідей, для кожної людини своя відповідь. Займаюся волонтерством, тому що мені це дуже подобається. Я дуже люблю допомагати людям і хочу прожити своє життя недарма. Намагаюся допомогти діткам відчути себе потрібними цьому світу, тому що сама знаю, що таке жити без батьків. Дуже люблю дітей, хотілося б частіше їздити до них, побільше допомагати і показувати свою любов».

    Студент І курсу Олександр Підборіжний (політологи): «Я займаюся волонтерством із 10 класу. Перші кроки у волонтерській діяльності я зробив за підтримки нашої міської церкви, а вже після того, як я вступив у Переяслав-Хмельницький педагогічний університет я пішов до волонтерського загону "Милосердя” під керівництвом Марії Губар. Волонтерська діяльність для мене — це можливість зробити цей світ кращим».

    Студентка ІІ курсу Віта Колода (група ПО-21): «Займаюся волонтерською роботою, тому що це мені дуже подобається. Адже так приємно приносити комусь радість і розуміти, що ти можеш бути для когось корисною».

    Давньогрецькому філософу Платону належать такі слова: «Піклуючись про щастя інших, знаходиш своє власне…». І це дійсно так. Волонтерство — це особливий вид доброчинної діяльності, адже вимагає особливої пожертви з боку людини — часу та особистої участі. Її сенс полягає у тому, що волонтер отримує духовну винагороду за свою роботу, набуває нового життєвого досвіду, професійних та особистісних якостей.

    Переглядів: 585 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz