КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 01:52

    Головна » 2013 » Квітень » 18 » ЗУСТРІЧ З МИКОЛОЮ БОРОВКОМ.
    13:26
    ЗУСТРІЧ З МИКОЛОЮ БОРОВКОМ.
    17 квітня відбулася творча зустріч з українським поетом, членом Національної спілки письменників України, лауреатом премій імені О. Бойченка, А. Малишка та П. Чубинського, заслуженим працівником народної освіти України Боровком Миколою Маркіяновичем.
    На «побачення» з поезією прийшли студенти І-V курсів, яким письменник виклав свої роздуми про літературний процес у сучасній Україні та місце української мови у вітчизняному суспільстві.Микола Боровко нам дарує своє надбання – найцінніший скарб, який збагачує літературу. Автор книжок: «Березень планети», «Земні турботи», «На межі літа», «Хатнище», «Ронделі», «Трубіж», «Сповідь», «Різдво весни» — прочитав студентам свої улюблені вірші («Межа», «Хата», «В лабіринті чужої душі», «Які красиві очі у весни», «Затьохкали травневі солов’ї»). З поезій та авторських коментарів учасники зустрічі дізналися про життєвий шлях, становлення характеру, про погляди поета та його переконання.
    Гість познайомив нас з давньофранцузькою віршованою формою – ронделем, наголосивши на його українському корінні. У творчій майстерні поета з’являються нові й нові ронделі, в яких розкриваються глибокі душевні почуття. Це справді виняткове свято душі, коли рідне і близьке потрапляє в орбіту всесвітнього тяжіння, стає до болю проникливим для читача. Автор живе болями й тривогами народу, вміє щиро й відверто через призму літературного слова показати його радощі й печалі. 
    Присутні слухали поезії в авторському виконанні, у яких майстер торкається багатьох тем — кохання, природи, людського буття. Студенти взяли участь в обговоренні прослуханого, продекламували ронделі поета. Микола Маркіянович був приємно здивований теплими словами, які прозвучали з вуст декана філологічного факультету Смірнової Н.П. та доцента Диги Н. В., щодо його поетичної діяльності.  
    Як зізнався гість, ця зустріч вийшла напрочуд цікавою, корисною і душевною. Тож і час, відведений на спілкування, збіг непомітно. 
    Завершилася зустріч щирими оплесками, квітами, побажаннями натхнення та нових зустрічей із шанувальниками творчості поета. Усі бажаючі мали можливість придбати книги та взяти автограф у митця.
    Переглядів: 509 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz