КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    272829

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 13:04

    Головна » 2012 » Лютий » 13 » Зустріч з Олександром Матвієнком
    14:45
    Зустріч з Олександром Матвієнком

    10 лютого 2012 р. у рамках бібліотечного творчого проекту «Київщинознавство» та з нагоди 80-річчя утворення Київської області відбулася зустріч з поетом Олександром Матвієнком та презентація його поетичної збірки «З насіння скошених віків».

    Олександр Володимирович Матвієнко народився у 1961 році в м. Переяславі-Хмельницькому. Після закінчення Полтавського інженерно-будівельного інституту працював за спеціальністю у містах Хмельницький та Переяслав-Хмельницький, а також певний час працював редактором інформаційного відділу у газеті «Діловий Переяслав». У 2006 р. був обраний депутатом Переяслав-Хмельницької міської ради; з квітня 2007 року працював секретарем Переяслав-Хмельницької міської ради. Зараз Олександр Матвієнко – співробітник редакції бориспільської газети «Вісті».

    Вірші почав писати з 9-ти років. Проте серйозно захопився поезією в зрілому віці. Друкувався у місцевій пресі. У 1998 році видав першу збірку поезій «Група крові». «З насіння скошених віків» це вже шоста поетична збірка О. Матвієнка.

    На зустріч з переяславським поетом завітали перший проректор В.Ф. Хомич, директор бібліотеки О.І. Шкира, доцент кафедри української та зарубіжної літератури і методики навчання Г.І. Потапенко, доцент Д.С. Мазоха, доцент П.І. Довбня, співробітники університету, вчителі шкіл міста, співробітники бібліотеки, студенти філологічного факультету, кореспонденти університетської газети «Педагогічні обрії».

    Зі вступним словом до присутніх звернулася директор бібліотеки О.І. Шкира, оголосивши про започаткування в університеті акції «До бібліотеки з любов’ю» та продовженні циклу зустрічей з видатними особистостями Переяславщини, майданчиком для яких стала університетська бібліотека. Ольга Іванівна привітала гостя з виходом нової збірки поетичних творів.

    Олександр Володимирович розповів про свою творчість та прочитав власні поезії.

    Доцент кафедри української та зарубіжної літератури і методики навчання Ганна Іванівна Потапенко, викладач курсу «Літературна Київщина», у своєму виступі зазначила, що поет послідовно продовжує свій вдало знайдений тематичний та стилістичний спосіб художнього осмислення сенсів буття. Світ його поезії – це світ, бачений через постійно присутнє поетове «я». Його громадянська лірика відображає настрої, думки, надії, устремління сучасників. У ній велика любов до України і світла віра в її щасливе майбутнє. Любовна лірика О. Матвієнка – це історія, в якій зафіксовано найменші порухи почуття, яке незалежно від волі людини може несподівано полонити свідомість. Але завжди, при всьому різноманітті життєвих колізій і життєвих казусів, при всій незвичайності, навіть екзотичності характерів герої лірики Матвієнка несуть щось головне, споконвічно людське. Любов має не абстрактний, а живий, реальний характер.

    Студенти філологічного факультету декламували поезії Олександра Матвієнка. Відбулося спілкування О. Матвієнка із учасниками зустрічі.

    Переглядів: 589 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz