КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Грудень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 17:49

    Головна » 2017 » Грудень » 30 » ЗВІТ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА УНІВЕРСИТЕТУ ЗА І СЕМЕСТР 2017-2018 Н.Р.
    22:03
    ЗВІТ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА УНІВЕРСИТЕТУ ЗА І СЕМЕСТР 2017-2018 Н.Р.

    16 вересня команда Наукового товариства університету привітала містян, викладачів та студентів із Днем Міста, почастувавши їх цукерками з гарними побажаннями з нагоди свята. В ході акції було записано відео «За що я люблю Переяслав», оприлюднене на відео-платформі YouTube.

    25 вересня Наукове товариство університету спільно з ГО «Переяславський скарб» та політологічним проектом «Політичні студії» започаткувало новий проект, спрямований на популяризацію діяльності університету і особистісний розвиток кожного сковородинівця –«Відкритий університет / The Open University of Pereiaslav-Khmelnytsky». В університет завітав український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), президент Київської школи економіки та заступник голови Глобальної ради з питань України на Всесвітньому Економічному Форумі, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Михайлович Шеремета. Доповідач виступив із лекцією-бесідою «Співвідповідальність задля прориву», у якій доступно для широкого слухацького загалу зумів пояснити складні питання економічного та соціального устрою нашої держави.

    Жовтень:

    5 жовтня в залі інформаційних технологій «Чумацький шлях» Наукове товариство університету спільно з університетською бібліотекою в особі її директора – Ольги Іванівни Шкири розпочало відлік нового сезону молодіжного проекту інтелектуального дозвілля «Нічна бібліотека», в ході якого відбувся показ та обговорення нового українського фільму «Гетьман», який організатори приурочили до Дня українського козацтва та Дня захисника України. Чудовою та змістовною передмовою до фільму стала промова спеціально-запрошеного гостя – Станіслава Семеновича Дембіцького, старшого наукового співробітника НІЕЗ «Переяслав», одного з провідних фундаторів музею «Заповіту», якому наш шановний гість ось вже четвертий десяток своїх літ присвячує себе та свою діяльність. Він коротко нагадав присутнім основні віхи життєдіяльності гетьмана Богдана Хмельницького, вказавши, що вона завжди мала неоднозначну оцінку.

    6 жовтня Наукове товариство університету вітало в своїх стінах відому українську співачку, етнографа, антрополога, котру нещодавно було обрано Посланником доброї волі Програми розвитку ООН в Україні – Katya Chilly. Візит став можливим у рамках нашого спільного проекту з формацією «Скарбниця Бабая», де пані Катерина в формі полілогу передала чималій аудиторії заходу, свої давні сакральні знання про землю, звук, голос, а основні організатори безкоштовно почастували усіх присутніх смачним чаєм на травах, який вони варили в колоритній атмосфері прямо в залі.

    10 жовтня в конференц-залі ім. В. Сухомлинського відбувся тренінг по тайм-менеджменту, за участі тренера Євгена Похитуна. Пан Євген, спираючись на власний досвід, розповів присутнім про підхід до ефективного використання свого часу. Не обійшлась зустріч і без дискусії, яка відбулася із закріплених отриманих знань та вмінь.

    12 жовтня Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Григорія Сковороди відвідали студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу на чолі із його директором – Ружицьким Валерієм Андрійовичем. В ході зустрічі гостям розповіли про роботу професорсько-викладацького складу та структурних підрозділів університету, а також познайомили із ключовими родзинками, якими славиться саме наш ВНЗ!

    Не обійшлось і без внеску у зустріч Наукового товариства університету, що організувало гостям цікаву екскурсію музеєм університету. Екскурсоводами виступили керівник Центру усної історії, що діє в нашому університеті Нагайко Тарас Юрійович та голова Наукового товариства університету Оксана Луцик. Відрадно, що в ході екскурсії гостям випала честь з перших уст послухати розповідь про історію та діяльність Наукового Товариства університету!

    13 жовтня 2017 відбувся VI Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Захід включав ознайомлення шановних гостей та делегацій Національної спілки краєзнавців України, Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», Громадської ради при Міністерстві культури України із виставково-презентаційним проектом «Простір особистості», виставкою-презентацією «Михайло Литвиненко», презентацією фондів університетської бібліотеки. Далі відбулася концертна програма «Творцеві музеїв Переяславської землі» й вручення Премії імені Героя України Михайла Сікорського Національної спілки краєзнавців України. Варто також додати круглий стіл «Краєзнавство Переяславщини: дослідження, проблеми, постаті». Традиційно відвідав Форум український політик та громадський діяч Микола Володимирович Томенко, який вкотре зосередив увагу присутніх на величі особистості Михайла Івановича. Команда Наукового товариства університету в даному заходу була залучена у організаційних питаннях Форуму.

    19 жовтня конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбувся лекторій «Роль української діаспори в розвитку вітчизняної науки» за участі доктора філософії, почесного професора університету – Дарини Блохин. Пані Дарина, вже понад 10-ть років активно співпрацює із адміністрацією та бібліотекою. В університеті створений музей пам’яті її чоловіка – українського літературознавця, театрознавеця, професора Українського Вільного Університету в Мюнхені, громадського і політичного діяча, члена Проводу ОУ Юрія Гавриловича Бойко-Блохина. У своєму виступі, пані Дарина, зосередила увагу аудиторії на важливості освіти у житті молоді, на базові відмінності німецької та українських шкіл і ВНЗ. Цікаво та змістовно у формі бесіді було ознайомлено студентів про життя та діяльність вченого Юрія Бойка-Блохина та оголошено про важливі проекти, які можна реалізувати юним науковцям. Під час візиту Дарини Блохин, відбулося знайомство її із головою Наукового товариства університету Оксаною Луцик. В ході розмови були обговорені можливі спільні проекти для початку співпраці.

    24 жовтня, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського відбувся цьогорічний старт вже знаного в університеті проекту-курсу Наукового товариства ПХДПУ ім. Григорія Сковороди під назвою «Основи написання наукових робіт», на який традиційно зібралася велика кількість студентів з усіх факультетів , що прагнуть правильно та згідно всіх правил писати свої реферати, курсові та дипломні і наукові роботи. Голова Товариства Оксана Луцик зі своїми колегами предметно презентувала кожний вид наукових робіт, розповівши всі секрети їх написання та основні сучасні вимоги, за дотриманням яких роботи дійсно будуть правильними та вирізнятимуться високим рівнем компетентності та наукової новизни.

    25 жовтня в рамках проекту «Відкритий університет» в конференц-залі ім. В. Сухомлинського нашого університету відбувся науковий семінар за участю студентів, аспірантів та викладачів університету під назвою «Євроатлантичний поступ України: сучасний стан та перспективи». Нашими гостями були кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса Олексій Ляшенко та помічник-консультант народного депутата України, випускниця університету Альберта Людвіга (Німеччина), магістрантка нашого університету Дар’я Романенко. Зустріч стосувалась питань співробітництва України та НАТО, і всі присутні мали змогу в колі колег та однодумців довідатись найцікавішу та найактуальнішу інформацію з цього питання, та нарешті зрозуміти всі переваги та недоліки вступу України до цієї організації.

    26 жовтня в університет завітав сучасний український письменник Андрій Кокотюха перед початком показу у нашому місті фільму «Червоний», знятого за його романом, відвідав бібліотеку університету та Наукове товариство ПХДПУ ім. Григорія Сковороди. Ольга Іванівна Шкира детально та змістовно розповіла гостю про специфіку роботи бібліотеки та цікаві проекти пов’язані із залученням видатних особистостей. В свою чергу, Оксана Луцик, ознайомила пана Андрія із діяльністю Товариства та новим проектом «Відкритий університет» та узгодила деталі імовірного майбутнього візиту талановитого письменника та зустріч із студентами та аспірантами нашого ВНЗ. На згадку, Андрій Кокотюха залишив свій автограф у Чумацькому шляху і Науковому товариству ПХДПУ ім. Григорія Сковороди.

    27 жовтня у залі інформаційних ресурсів «Чумацький шлях» відбулася творча зустріч науковцем-сходовзнавцем, мовознавцем, завідувачем кафедри мов і цивілізацій Далекого Сходу Київського національного лінгвістичного університету, кандидатом філологічних наук Володимиром Леонідовичем Пироговим. До заходу долучилися студенти, аспіранти, викладачі університету і представники Наукове товариство ПХДПУ ім. Григорія Сковороди. Гість детально розповів про специфіку життя, культури і побуту Японії, а також пан Володимир охарактеризував відмінності даної країни із Україною.

    Листопад:

    2 листопада видалось дійсно змістовним та мотивуючим днем у нашому університеті, адже саме цей день, у рамках проекту «Відкритий університет», ми були раді вітати в стінах рідної альма-матер спеціаліста у сфері освітнього менеджменту Джеклін Бонітц , яка спеціально для наших студентів та викладачів презентувала workshop на тему: «Менеджмент середньої освіти в США. Інклюзивна складова» У ході зустрічі переяславські слухачі та пані Джеклін обмінялись своїми думками щодо впровадження інклюзивності у систему середньої освіти, а також проаналізували можливі виклики, що пов’язані з цією реформою.

    9-10 листопада в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди під егідою Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету, втретє відбулась науково-практична конференція молодих учених, аспірантів та студентів «Основні напрями розвитку наукових досліджень молодих учених».

    Конференція почалась із пленарного засідання-відкриття, почесно право відкриття якого мали проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Троценко Валерій Володимирович і голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених університету Оксана Олександрівна Луцик. Вони привітали присутніх з початком роботи конференції, і, висловивши сподівання на її продуктивність, побажали всім гарного продуктивного настрою перебування на славетній переяславській землі.

    В ході зібрання відбулась довгоочікувана процедура підписання Договору про співпрацю між Науковими Товариствами ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Г. Сковороди» (в особі голови Товариства Оксани Луцик) та Київським університетом імені Бориса Грінченка (в особі голови Товариства Ольги Мусіяченко). Присутні привітали цей процес гучними оплесками, адже Наукові Товариства обох університетів співпрацювали вже давно, і неодноразово приїздили на різноманітні заходи один до одного, а тепер ця співпраця лише розшириться та набере нових обертів і масштабів.

    9 листопада в рамках ІІІ науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів та студентів, в РК «Адреналін» відбувся традиційний інтелектуально-розважальний захід – чемпіонат Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету з «Брейн Ринг».

    10 листопада ознаменувалося для бажаючих учасників конференції зустріччю з викладачем, аcпірантом Краківського педагогічного університету Матеушем Камьонкою, візит якого з метою проведення опитування-анкетування серед студентів щодо історико-політичної та соціально-економічної сфер життя молодого покоління якраз припав на другий день конференції, та екскурсією музеями нашого міста.

    16 листопада відбулася презентація книги Василя Олексійовича Балуха, Олексія Васильовича Балуха та Віктора Петровича Коцура«Реформаторські ідеї на українських землях XVI-XVII ст. 100 протестантських діячів». Наукове товариство університету сприяло в організаторських питаннях даного заходу.

    16 листопада у залі засідань Переяслав-Хмельницької міської ради відбулося засідання координаційної ради з питань молодіжної політики. Членами ради є представники Міської ради дітей Переяслава, громадських організацій міста та виконавчих органів ради. Порядок денний склав підсумок проведених заходів з питань молодіжної політики за вересень-листопад 2017 р., перелік основних заходів на 2018 р. та оголошення про проведення заходів щорічної акції «16 днів проти насильства».

    Запрошена до участі у засіданні була голова Наукового товариства університету Оксана Луцик, яка доповіла учнівській молоді міста про «Діяльність студентської молоді у навчально-науковому процесі». Оксана презентувала діяльність університету, а також наукові та культурні заходи.
    В ході обговорення, було погоджено співпрацю між учнівським активом міста та університетом!

    21 листопада в День Гідності та Свободи, в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Переяславського університету відбулася зустріч з легендою української державності, українським дисидентом, політиком, громадським діячем та героєм України Левком Григоровичем Лук’яненком, що відвідав наш університет в рамках партнерського проекту «Відкритий університет». Гість представив присутнім свої літературні надбання, зокрема 13 томник своїх кращих праць «Шлях до відродження», двотомний збірник статтей «Мій дух», книги «З часів неволі. Країна Мокель» та новинку «Листи політв’язнів». Приємно, що до видання цих творів доклав руку і випускник історичного факультету нашого університету, а нині – помічник пана Левка та видавець Юрій Любченко, якому переяславці завдячують і приїздом шановного гостя.
    Після презентації всі бажаючі мали змогу придбати вищеперераховані книги (крім того, всі вони в кількох екземплярах незабаром поповнять фонди університетської бібліотеки) та особисто поспілкуватись і взяти пам’ятний автограф у пана Левка.

    28 листопада в рамках партнерського проекту «Відкритий університет» до університету завіталаНаталія Дзюбенко-Мейс – член Національної Спілки письменників України та Ради Всеукраїнської асоціаціії дослідників голодоморів в Україні, заслужений працівник культури України, лауреат Міжнародної премії. Дмитра Нитченка та Всеукраїнської літературної премії ім. Олеся Гончара, а також редактор-упорядник посмертних книг свого чоловіка Джеймса Мейса.

    Наталія Дзюбенко-Мейс презентувала книгу Джеймса Мейса «Україна: матеріалізація привидів», а також ознайомила аудиторію з власною поетичною збіркою «Та, що біжить по стерні» та романом «Андрій Первозванний».

    28 листопада 2017 відбувся Міжнародний круглий стіл «Європейське майбутнє України: погляд вітчизняних і польських дослідників».В програмі заходу із доповідями виступили:

    - Агата Возняк-Краков’ян, заступник директора інституту суспільних наук та безпеки академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща);
    - Радченко Олександр, доктор наук з державного управління, візитор-професор академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Польща),а також вітчизняні дослідники:

    - Олег Калакура, доктор політичних наук, провідний науковий співробітник відділу національних меншин інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України;

    - Борис Дем’яненко, доктор політичних наук, професор, декан історичного факультету ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди»;

    - Володимир Вакулич, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди».

    Учасники заходу обговорили цілу низку актуальних питань українсько-польських відносин, а також віднайшли спільні точки зору на їх вирішення.

    Грудень:

    12грудняв Переяслав-Хмельницькому університеті в рамках проекту «Нічна бібліотека» відбувся показ першого вітчизняного фільму в жанрі фентезі «Сторожова застава».

    Переглядів: 291 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz