КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 19:42

    Головна » 2018 » Лютий » 28 » СТУДЕНТ УНІВЕРСИТЕТУ МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗЙОМКАХ ІСТОРИЧНОГО СЕРІАЛУ «КРІПАЧКА»
    21:35
    СТУДЕНТ УНІВЕРСИТЕТУ МАКСИМ ЛЕВЧЕНКО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗЙОМКАХ ІСТОРИЧНОГО СЕРІАЛУ «КРІПАЧКА»

    Із 19 по 22 лютого в місті Переяславі-Хмельницькому проходили зйомки історичного серіалу «Кріпачка», котрий вийде на каналі СТБ навесні 2019 року. У зйомках взяв участь студент-магістрант філологічного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Максим Левченко.

    Максим люб’язно погодився відповісти на декілька запитань і розповісти про зйомки фільму:

    Максиме, розкажи, будь ласка, звідки дізнався інформацію про зйомки фільму?

    – На минулому тижні в соціальній мережі Facebook з'явилось оголошення, що у Музеї під відкритим небом проходитимуть зйомки історичного серіалу і потрібні чоловіки-актори масових сцен. І ось, маючи трішки вільного часу і бажання спробувати себе в чомусь новому, я піддався на поради і аргументи своїх добрих друзів і подав заявку. Мене відібрали і вже в понеділок зранку я був на знімальному майданчику.

    – Як проходив кастинг?

    Якогось особливого кастингу не було. Команда серіалу познайомилась із тими, хто прийшов на зйомки і запропонували ролі відповідно до того, як вважала за потрібне.

    Про що розповідає серіал?

    Серіал, який вийде на телеканалі СТБ вже наступної весни 2019 року матиме назву "Кріпачка", і розповість нам захоплюючу і глибоко драматичну історію кохання, благородства, відданості і зради, боротьби за свою свободу і власне щастя. На глядачів чекає захоплюючий екскурс в далеко неоднозначну і повну переломних подій епоху XIX століття, коли народитися кріпосною в Російській імперії для дівчини означало не мати жодної можливості розпоряджатися власним життям і назавжди залишитися у владі свого господаря. Така доля чекала і юну красуню Катерину, головну героїню цього серіалу. Однак її дитинство пройшло в інших умовах, ніж у більшості дітей кріпаків. Вона виросла в будинку своєї хрещеної матері і під її заступництвом виховувалася як панянка. Але коли головній героїні серіалу виповнилося вісімнадцять років, її життя круто змінилося і вона повною мірою відчула всі тяготи свого становища. Красива й освічена, вона повинна була піти стопами всіх тих, хто знаходився під гнітом кріпосного права. Багато в чому доля виявиться нещадною до Катерини, відібравши у неї всіх, кого вона любить, віддавши її в руки поміщиці, яка люто її ненавидить. Які події чекають на головну героїню серіалу «Кріпачка» глядачі дізнаються вже наступної весни.

    В день моїх зйомок на майданчику були навіть присутні коні, і знімалась сцена кінної погоні територією нашого музею. А ще серіал вразить розкішшю костюмів ХІХ століття.

    Яку епізодичну роль зіграв, чи важко було вжитися в роль?

    У серіалі мені випала честь зіграти простого селянина-кріпака, який стане свідком однієї дуже важливої події в житті головних героїв. Знаєте, не так важко було вжитись в роль, як гідно зіграти, враховуючи умови в яких відбувались зйомки: холодна морозна погода (а на відкритому повітрі я провів, без перебільшення, весь знімальний день), серіально-гарне, але неймовірно слизьке взуття, яке було на мені згідно ролі. Я відчував себе мов на лижах. Згідно ролі я мав йти по льоду, і в кадрі глядачі, напевно, побачать, як важко мені це давалось. Власне, в цьому моменті варто відмітити, що кожна хвилина серіалу знімається далеко не з одного дублю, і кожен з них перезнімається близько 5-ти разів для розкадровки (загальна камера, зйомки стеді-камом, зйомка з дрона, звуковий дубль і т.д - і це не рахуючи кількох репетицій без зйомки), тому пройтись так мені було потрібно разів 10. Але я мужньо тримався, і намагався з гідністю вийти з усіх ситуацій, аби не розчарувати тих, хто буде дивитись на мене на екрані!

    – З якими знаменитими акторами зустрівся?

    – Оскільки це перший масштабний історичний серіал телеканалу СТБ, то на відомих людей в ролях він дійсно не бідний. Приміром лише в одній сцені зі мною були задіяні прима українського театру і кіно Ольга Сумська, відомі глядачам за багатьма сучасними серіалами Марк Дробот та Олеся Жураковська, російський актор Максим Радугін. Крім цього серіал підтримав тенденцію залучати до зйомок молодих українських акторів – Катерина Ковальчук, Ганна Топчій та Олександр Печериця (дружина Якова та його сусід, відповідно, в серіалі "Століття Якова", який нещодавно вийшов на "1+1") і відома роллю Росанки в фільмі "Сторожова застава" актриса Слава Красовська – і це ще не повен список акторів..

    Зрозуміло, що перебуваючи 12 знімальних годин з ними на одному квадратному метрі я аж ніяк не міг не познайомитись з ними в перервах між зйомками та отримати масу вражень від цього спілкування!

    Які емоції відчув під час зйомок?

    На зйомках я відчував просто неймовірні враження, адже, певно, кожному завжди було цікаво дізнатися як насправді знімаються фільми та серіали, про що говорять актори між дублями та в перервах. Побачивши все на власні очі, скажу, що все це дійсно не так просто, і ніхто "по той бік екрану" не їсть свого хліба даремно. Насправді знімальний процес це дуже виснажливо і довго. Важко уявити, що те, що знімалось більше 12 годин, насправді займе в ефірі близько 3-5 хвилин часу глядача. Я в жодному разі не заздрю професійним акторам, і, певно, наврядче б знімався в подібних проектах на постійній основі – популярність, яку мають актори дається їм нереально нелегкою ціною. Тому, як на мене, кожен хто хоч раз бачив цей процес зсередини, безперечно, цінує кожну секунду того, що відбувається на екрані.

    Переглядів: 349 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz