КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Первинна профспілкова організація Переяслав-Хмельницького
державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Державний вищий навчальний заклад "Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди"
  • Асоціація Правозахисних Організаторів Студентів України

  • Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Пошук

    Архів записів

    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Вітаю Вас, Гість · RSS 28.04.2024, 10:52

    Головна » 2015 » Жовтень » 24 » ТРИ НЕЗАБУТНІ ДНІ В ПОЛЬЩІ
    13:20
    ТРИ НЕЗАБУТНІ ДНІ В ПОЛЬЩІ

    .

    З нагоди святкування двадцятирічного ювілею Студентського Парламенту Республіки Польща 6-9 листопада, спільно з Національним Студентським Союзом відбувся проект «Towards democracy» (Вперед до демократії). У заході взяло участь понад 10 студентів з України та інших країн пострадянського простору. Робоча мова проекту була англійська, а місцем проведення стала чарівна Варшава, де зібралася активна молодь, представлена різними громадськими організаціями. Ціль проекту – демократизація суспільства, студентське самоврядування та шляхи, якими неурядова організація може впливати на формування громадської свідомості, мотивування молоді для активної громадської позиції, підвищення її соціальних навичок і обмін досвідом у сфері демократизації. Серед «щасливчиків», які вибороли можливість побувати в Польщі, була студентка нашого університету Ірина Тесля.

    —  Ірино, як проходив проект?

    —  Протягом трьох днів учасники мали змогу зустрітися з відомими журналістами та успішними бізнесменами Польщі, обмінятися досвідом та обговорити можливі перспективи співпраці. Усі витрати на транспорт, харчування та житло взяла на себе приймаюча сторона. Протягом проекту було обговорено питання енергетичної безпеки в регіоні, зв'язки з громадськістю в роботі молодіжних громадських організацій, суть внутрішньої і зовнішньої безпеки, соціальний вимір освіти. Дуже цікавим та пізнавальним був тренінг від директора найбільшого банку Польщі PKOBPЗбігнєва Жагілло. Другого дня учасники відвідали Польський сейм, де познайомилися з представниками уряду, прослухали лекції від Європейського Студентського Союзу, а саме: «Соціальний вимір освіти», «Громадська відповідальність у Європі», «Енергетична безпека», «Суть внутрішньої і зовнішньої безпеки». Представники різних міст Польщі та іноземні гості були запрошені на бал, присвячений 20-річному ювілею Студентському Парламенту Республіки Польща. На завершення проекту для учасників заходу було організовано екскурсію неповторними місцями Варшави, згодом — дружня вечеря, підбиття підсумків та вручення сертифікатів. Отримала унікальну можливість порівняти молодіжну громадську роботу в Україні та Європі.

    —  У чому різниця?

    — Уряд України не протирічить діяльності органів студентського самоврядування, але й не надає їм багато повноважень. У Європі держава вкладає фінанси в молодіжні неприбуткові організації та намагається зробити їх роботу якомога комфортнішою та ближчою до урядових установ. Варто звернути увагу на надання особливих умов для людей (молоді) з обмеженими можливостями. Для них створено комфортні умови, тому власні недоліки не заважають їхній громадській діяльності та соціальній активності. Задоволена, що мала можливість і нагоду здобути новий досвід та налагодити міжнародні зв’язки в мультикультурному середовищі.

    Людмила Левченко

     

    Переглядів: 360 | Додав: admingy | Рейтинг: 0.0/0
    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний хостинг uCoz