. У рамках святкування Дня захисника України в Переяслав-Хмельницькому університеті протягом тижня відбувалися різноманітні заходи. Особливо цікаво проходила виставка-ярмарок страв української кухні. Її програма була досить насиченою: конкурс українських страв, змагання із швидкісного поїдання вареників та частування кулішем. Свято відкрив фестиваль вареників, у якому взяли активну участь представники факультетів. А що може бути смачніше за козацькі вареники? Присутні із задоволенням смакували вареники із м’ясом, сиром, картоплею, вишнями та капустою. Приготовлену страву потрібно було ще й красиво оформити, майстерно подати, а також про смакові якості подбати… Свято супроводжувалося дружньою атмосферою та відчуттям, що ми єдина сім‘я українців, що наша культура й традиції зберігаються.
Шквал позитивних емоцій викликав у глядачів жартівливий конкурс із швидкісного поїдання вареників,переможцем якого став студент фінансово-гуманітарного факультету Руслан Івашко, за що й отримав солодкий приз. Згодом учасники та глядачі свята відправились смакувати козацьким кулішем, який щедро посипали петрушкою.
Свято пройшло на славу: розважальна програма сподобалась, а щирі слова вдячних та ситих шанувальників козацьких страв зігрівали душі організаторів — соціально-гуманітарного відділу та студентської ради.
|